Menu
Jol hoopt op snel doelpunt tegen RKC

Jol hoopt op snel doelpunt tegen RKC

Martin Jol schoof vrijdagmiddag in de persruimte aan om vooruit te blikken op RKC Waalwijk - Ajax. Zondag reizen de Ajacieden naar Brabant af voor het duel met de hekkensluiter van de Eredivisie.

Om de druk op FC Twente en PSV hoog te houden moet Ajax zondag sowieso winnen in Waalwijk. Wat het perspectief voor Ajax is, zal zaterdagavond blijken als PSV en Twente elkaar in Eindhoven treffen. Gevraagd naar de best denkbare uitslag van het duel tussen Ajax’ beide concurrenten zei Jol: ,,Ik heb er over nagedacht, maar ben er nog niet uit. Een overwinning van PSV is misschien het beste scenario. Aan de andere kant is een gelijkspel wellicht beter. Aan het einde van de competitie zullen we pas weten wat uiteindelijk de beste uitslag geweest zou zijn. We laten het daarom maar over ons heen komen. Bovendien zullen we het zondag tegen RKC zelf ook moeten doen.”

In het duel met RKC mist Jol zondag - naast de geblesseerde Atouba en Lindgren (beide knie) - drie vaste krachten. Demy de Zeeuw en het centrale verdedigingsduo Alderweireld/Vertonghen zijn geschorst voor het treffen in Waalwijk. De trainer van Ajax zal dus een creatieve antwoord moeten bedenken om de drie opengevallen posities op een juiste wijze in te vullen. ,,Inmiddels heb ik bedacht hoe we dat gaan oplossen”, liet Jol daarover weten. Op namen van de vervangers ging hij echter niet in. ,,Dat zullen jullie zondag wel zien.”

RKC, de club waar Jol tussen 1998 en 2004 onder contract stond, staat met twaalf punten uit 27 duels strak onderaan. De Rooms Katholieke Combinatie staat zelfs elf punten onder nummer zeventien ADO Den Haag. ,,Toch hebben PSV (0-2) en Feyenoord (0-1) niet met grote cijfers gewonnen. Ook FC Twente scoorde laatst pas in de zeventigste minuut”, somde Jol op. Alleen AZ slaagde er zowel uit als thuis in om beide keren zes doelpunten tegen RKC te maken. ,,Verder zijn er niet echt walk-overs geweest. Het is belangrijk dat we snel scoren. Dat kan de middag wat makkelijker voor ons maken.”

RKC – Ajax begint zondag om 12.30 uur.

Tekst en foto: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van RKC - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld?Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van RKC - Ajax!