Menu
Jol hoopt op vol stadion

Jol hoopt op vol stadion

Martin Jol verheugt zich op zijn eerste Klassieker. De Ajax-trainer blikte vrijdagmiddag tijdens het persmoment op de Toekomst vooruit naar Ajax - Feyenoord, welke zondagmiddag op het programma staat.

,,Ik vind Ajax - Feyenoord een leuke wedstrijd", sprak Jol, die hoopt dat het stadion tot de nok toe gevuld zal zijn. ,,Dat ook de seizoenkaarthouders die wel eens een keertje niet komen, er nu wel zijn. Zodat het echt helemaal uitverkocht is."

De trainer gaf aan zijn ploeg niet aan te passen aan de mogelijk andere strijdwijze van Feyenoord dan gebruikelijk. De geruchten gaan dat Feyenoord met drie snelle jongens voorin zal spelen, anders dan ze tot nu toe hebben gedaan. ,,Wij spelen thuis en ik ga er niet vanuit dat Feyenoord zoveel sterker is dan wij. Daarom passen wij ons niet aan. Het zegt me ook niets dat we nu iets minder vaak de nul houden dan eerder deze competitie. Sinds PSV hebben we niet meer verloren en als dat zo blijft ben ik tevreden."

Op de vraag hoe de verhouding is tussen Ajax en Feyenoord, antwoordde de trainer: ,,Feyenoord heeft een verdediging die staat. Zij hebben de minste goals tegen, samen met FC Utrecht. Hun defensieve stijl is goed, dat is verbeterd."

Dat Feyenoord langer de tijd kreeg als voorbereiding op de Klassieker, stemt Jol niet tevreden. ,,Ik hoop niet dat het zondag meespeelt. Het is bovendien jammer dat wij donderdagavond tegen FC Dordrecht overuren hebben gemaakt. Daar zit je niet op te wachten. Wat ik voor een wedstrijd verwacht? Ja, dat weet ik toch niet? Het zal op en neer gaan. Net als een harmonica, haha. Nee, ik denk dat Feyenoord compact, een beetje teruggetrokken, speelt en dan zal counteren."

Zondag kan Jol wel weer beschikken over Demy de Zeeuw, die de bekerwedstrijd van donderdag nog aan zich voorbij moest laten gaan. ,,Hij had een verkeerd visje gegeten in een Schevenings restaurant, zei Demy tegen mij. Zondag is De Zeeuw er weer bij. Suarez, Sulejmani en Van der Wiel hadden wat pijntjes, maar dat is meestal zo als je veel wedstrijden achter elkaar speelt. Rommedahl is er dus niet bij, net zomin als Aissati."

Voor de trainer kunnen zondag mooie statistieken aan zijn totaal worden bijgeschreven. Ajax - Feyenoord is zijn 250ste wedstrijd in Nederland en het kan zijn honderdste overwinning worden. ,,Dat las ik ja. Nou, ik had er liever achter gekomen bij de 257ste wedstrijd, dan had ik dit soort vragen niet gehad."