Menu
Jol hoopt van thuisvoordeel te profiteren

Jol hoopt van thuisvoordeel te profiteren

Tijdens het drukbezochte persmoment in de Amsterdam ArenA sprak trainer Martin Jol vrijdag over actuele zaken rond Ajax. Uiteraard kwam de wedstrijd tegen AZ, die zondag wordt gespeeld, aan bod.

Martin Jol kan zondag tegen AZ niet beschikken over de geschorste Demy de Zeeuw en de geblesseerde Marko Pantelic. De Serviër en Jol zelf hoopten vorige week nog dat hij aan de derby zou kunnen beginnen, maar de trainer was vrijdag stellig. ,,Pantelic redt de wedstrijd tegen AZ niet."

Ziet Jol in de achttienjarige Koreaan Hyun Jun Suk een vervanger? De Koreaan heeft immers de hele week meegetraind met de A-selectie en speelde maandag en donderdag niet met Jong Ajax mee. ,,Die jongen is pas achttien jaar en heeft zichzelf hier bij de club aangeboden. Ik denk niet dat hij er klaar voor is. Het zou een gekke situatie zijn, maar dat heb ik wel vaker bij de hand gehad. Suk is een goede jongen, loopt de pollen uit de grond en doet het goed bij Jong Ajax. Ik heb voor zondag een paar opties. Ik kan Siem de Jong opstellen, maar die is eigenlijk geen echte centrumspits. Andere mogelijkheden zijn Suarez alleen in de spits of Sukie ", liet Jol de uitkomst van de puzzel nog in het midden.

Op het middenveld heeft de trainer van Ajax ook weer een nieuwe puzzel op te lossen. Net als vorige week mist hij Eyong Enoh ook tegen AZ vanwege verplichtingen op de Afrika Cup. Daarnaast is ook de geschorste Demy de Zeeuw afwezig. Gabri kan daarentegen, nadat hij donderdag de training geblesseerd verliet, volledig fit aansluiten bij de groep. Over Rasmus Lindgren is Jol positief. De Zweed kwam tegen NAC voor het eerst sinds lange tijd weer in actie in Ajax 1. ,,Hij heeft toch de motivatie in zichzelf gevonden om het goed te doen. Het verbaast me niet. Hij wil het beste voor zichzelf en heeft de moed niet opgegeven. Dat is een goede beslissing gebleken."

Zondag treft de geboren Hagenaar een stadsgenoot in de andere dug-out; Dick Advocaat. ,,Het is voor AZ weer de eerste wedstrijd na de winterstop. Zij hebben beter in formatie kunnen trainen en spelen dan wij. Maar ik hoop dat het thuisvoordeel naar onze kant doorslaat. Voor Dick Advocaat hoop ik dat er door zijn komst een nieuw elan bij AZ is."

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl