Menu
Jol hoopvol gestemd bij hervatting

Jol hoopvol gestemd bij hervatting

Ajax hervat zondag de competitie met het inhaalduel tegen NAC Breda. Die wedstrijd werd 20 december afgelast vanwege de door de weersomstandigheden onveilige situatie voor supporters en teams. ,,We waren toen al klaar voor NAC en zoveel tijd zit er niet tussen'', sprak trainer Martin Jol tijdens het persmoment op vrijdagmiddag.

Marko Pantelic, die in Portugal een blessure aan de hamstring opliep, is terug in Amsterdam. ,,Hij wilde vandaag alweer meedoen op de training”, grijnst Jol bij de herinnering aan zijn gretige spits. Maar dat ging dus niet door voor de Serviër, die zondag ook niet mee zal reizen naar Breda. Wel is het mogelijk dat hij de wedstrijd tegen AZ haalt. Tegen NAC moet Jol echter een andere oplossing vinden. ,,We spelen anders zonder Pantelic dan met. Nu moet Luis in de spits en dan is de voorbereiding niet top. De laatste bal die bijvoorbeeld door Rommedahl, Kennedy, Emanuelson of Van der Wiel gegeven moet worden, moet beter. Daar werken we aan.”

Ajax begint het jaar met een achterstand van zeven punten op PSV en negen op FC Twente. ,,Het verschil is niet zo groot als je denkt. PSV had tegen Utrecht ook met 3-0 kunnen verliezen in plaats van gelijkspelen. We gaan de strijd hoopvol tegemoet. De ploegen die boven ons en net onder ons staan, hebben we uit gehad. Nu staan er echter veel spelers op scherp.”

Bovendien mist Jol Enoh vanwege de verplichtingen van de international van Kameroen tijdens de Africa Cup. ,,We moeten nu alternatieven zoeken. Eriksen zit zondag bij de selectie en Lindgren ook.”