Menu
Jol: 'Ik ga door bij Ajax'

Jol: 'Ik ga door bij Ajax'

Martin Jol heeft besloten de aanbieding om in Engeland aan de slag te gaan naast zich neer te leggen en door te gaan als trainer in Amsterdam. Hij deed dit na gesprekken met de clubleiding van Ajax.

Jol (Den Haag, 16 januari 1956) tekende als trainer van het Duitse HSV op 26 mei 2009 een contract bij Ajax dat loopt van 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2012. Ajax won het afgelopen seizoen met Jol als trainer de KNVB Beker en werd tweede in de competitie.

Hij blikt terug op de hectische week. ,,Donderdag laat in de avond hoorde ik van de interesse. Er is de afgelopen periode wel vaker geïnformeerd door clubs, maar dat heeft de krant niet gehaald. Daardoor was er dus ook niks aan de hand. Dat werd vrijdag en met name zaterdag toen we met Ajax in Porto landden wel anders. Ik heb een paar moeilijke dagen gehad, want ik zat er erg mee in mijn maag.”

,,Ajax liet gelijk weten me niet te willen laten gaan. En ik vind daarbij ook dat ik het niet kan maken om Ajax op dit moment te verlaten. Ik ben hier vorige zomer naartoe gekomen om succesvol te zijn, een goed elftal te bouwen en plezier te hebben. En die drie zaken zijn voor mij ook voor komend seizoen van belang. Daarover heb ik afgelopen weekend in Portugal gesprekken gevoerd en daar hebben we het de afgelopen dagen in Amsterdam ook uitvoerig over gehad.”

'Ik vind dat ik het niet kan maken om Ajax op dit moment te verlaten' 'Ik vind dat ik het niet kan maken om Ajax op dit moment te verlaten'

,,De clubleiding en ik delen elkaars zorgen. Iedereen weet ook dat Ajax het financieel moeilijk heeft. We hebben afgelopen boekjaar weer een miljoenenverlies geleden. Maar wat minstens zo vervelend is, is dat we komend seizoen beter willen presteren dan afgelopen seizoen. De verwachtingen zijn altijd hooggespannen bij Ajax. Maar ik ben inmiddels onder anderen Marko Pantelic, Dennis Rommedahl, Kennedy en Gabri kwijt en er is nog niemand bijgekomen. Ook speelt de onzekerheid over het al dan niet aanblijven van enkele belangrijke spelers. We doen de voorbereiding nu al weken zonder de spelers, die na een zwaar seizoen nog het hele WK hebben meegemaakt. Zij moeten met slechts een week vakantie weer vol aan de bak bij Ajax. Woensdag spelen we al tegen PAOK voor de kwalificatie om de Champions League. Aanbiedingen van andere clubs die ik kreeg in april en mei heb ik destijds gelijk afgewimpeld, maar dit keer heeft mijn zaakwaarnemer Mino Raiola serieuze gesprekken gevoerd met de Engelse delegatie.”

,,Ik ben blij dat deze hectische dagen voorbij zijn. We gaan samen met de clubleiding naar de toekomst kijken. We hebben nu een prioriteit en dat is de wedstrijd van woensdag tegen PAOK. En we willen ons versterken. Er breekt zowel binnen als buiten het veld een spannende tijd aan voor Ajax. We gaan met z’n allen ons uiterste best doen om het elftal snel op het gewenste niveau te krijgen.”

Algemeen directeur Rik van den Boog is net als Jol tevreden over de uitkomst van de gesprekken: ,,Het is voor iedereen vervelend dat dit een week geduurd heeft, maar het belangrijkste is het resultaat, en dat is goed. Want Martin gaat door bij Ajax.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst