Menu
Jol: 'Ik ga geen spelers sparen’

Jol: 'Ik ga geen spelers sparen’

Ajax heeft een drukke week voor de boeg. Donderdagavond speelt Ajax tegen Jupiler League-club FC Dordrecht in het KNVB Bekertoernooi. Zondag staat de Klassieker Ajax - Feyenoord op het programma. Gaat Martin Jol een aantal spelers sparen met het oog op het treffen in de Amsterdam ArenA? ,,Nee, ik ga geen spelers sparen’’, klinkt hij resoluut tijdens de persbijeenkomst een dag voor de wedstrijd tegen Dordrecht.

Vooruitblikkend op de wedstrijd in Dordrecht zegt Jol: ,,Het zijn hele creatieve jongens. Ze spelen heel aanvallend en scoren ook nog eens veel. De enige ploeg die in de Jupiler League meer doelpunten heeft gemaakt is Cambuur Leeuwarden.’’

Miralem Sulejmani, die eerdere deze week apart trainde met fysiotherapeut Jos Kortekaas, is weer fit en kan spelen. Ismaïl Aissati heeft nog veel last van zijn blessure en trainde zodoende niet met de groep mee.

Naast de wedstrijd tegen Dordrecht waren er ook vragen van de aanwezige pers over onder andere Thimothée Atouba. ,,Ik ben redelijk tevreden over Atouba’’, zegt Jol. ,,Hij heeft de pech dat ik wat uitvindingen heb gedaan door bijvoorbeeld Vurnon Anita als linksback op te stellen. Nu zal hij moeten wachten totdat er een blessure is of totdat een speler minder goed speelt.’’

Afgelopen dinsdag trainde A-junior Florian Jozefzoon met het eerste elftal. Dit was ook het aanwezige journaille niet ontgaan. ,,Het is iets wat wij in de toekomst vaker willen doen’’, zegt Jol over het meetrainen van een A-junior.

Ajax speelt donderdagavond in de derde ronde van de KNVB beker tegen FC Dordrecht. De uitwedstrijd begint om 20.45 uur.