Menu
Jol kan beroep doen op Mido

Jol kan beroep doen op Mido

Ajax treft zaterdagavond vanaf 18:45 uur de verrassende nummer zes van de Eredivisie, NAC Breda. De Brabantse ploeg begon het seizoen ronduit slecht met een punt uit drie duels. Maar daarna is er niet meer verloren en nog slechts een keer gelijkgespeeld.

Tijdens het persmoment op vrijdag blikte Martin Jol vooruit op het treffen met de Bredase formatie. Ook liet hij doorschemeren dat Mido al inzetbaar is tegen NAC. De Egyptische aanvaller had twee weken geleden last van zijn lies, waardoor hij er enkele dagen uit is geweest. ,,Hij is nu inzetbaar’’, aldus de Ajax-trainer tijdens het persuurtje. ,,Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen. Al zijn het 10 of juist wel 45 minuten.’’

Een enkeling moet de wedstrijd tegen NAC aan zich voorbij laten gaan wegens blessures. Behalve de lang uitgeschakelde Kenneth Vermeer (achillespees) komt het duel met de Brabanders ook voor de geblesseerden Siem de Jong (rechterhamstring) en Vurnon Anita (rechterkuitbeen) te vroeg. De herstellende Thimothée Atouba is op de weg terug. ,,Hij is nog niet klaar om te spelen, maar hij is redelijk fit. Voor Anita gaat het ongeveer nog een weekje duren.’’ Nicolas Lodeiro, die op het WK in Zuid-Afrika een voetblessure opliep, maakt maandag zijn eerste speelminuten in het seizoen 2010-2011 met Jong Ajax.

Voor de geblesseerde De Jong zou Christian Eriksen een logische vervanger zijn voor de nummer ‘10’ positie. Hoe graag Jol de Deen ziet spelen? ,,Heel graag’’, zei Jol. ,,Maar hoe graag ik het ook wil, het betekent niet dat hij per se speelt.’’

Ajax - NAC begint zaterdag om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten van TicketBox. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa's vanaf 16:45 uur geopend. Deze kassa's bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion, ter hoogte van ingang D. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Foto en tekst: Ajax.nl