Menu
Jol: 'Kiev zwaarste tegenstander'

Jol: 'Kiev zwaarste tegenstander'

Martin Jol toonde zich vrijdag niet blij met Dinamo Kiev als tegenstander in de play-offs van de Champions League. Martin Jol: ,,Dit is voor ons de moeilijkste loting.”

Jol zag zijn voorgevoel vrijdagmiddag bevestigd. De trainer van Ajax had het mapje met informatie over Dinamo Kiev als bovenste op de stapel van mogelijke tegenstanders gelegd. ,,Ik had het gevoel dat we ze zouden loten en dat is ook gebeurd”, sprak hij vrijdagmiddag enigszins teleurgesteld. ,,Dit is de tegenstander tegen wie we het liefst niet hadden gespeeld.”

Woensdagavond verzekerde Ajax zich van een plek in de play-offs van de Champions League na een 3-3 gelijkspel tegen PAOK Saloniki. Opgeteld bij de 1-1 uit de heenwedstrijd ging Ajax op basis van uitdoelpunten door. De volgende (en laatste) horde op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League moet Ajax in de dubbel met Kiev nemen.

De club uit Oekraïne wordt door Jol getypeerd als een geduchte tegenstander. ,,Bovendien hebben ze, ook uit de laatste jaren, ervaring in de Champions League. Bovendien hebben ze zich versterkt met dure spelers.”

Op dinsdag 17 augustus begint Ajax de tweestrijd in Kiev. Acht dagen later, op woensdag 25 augustus komt de Oekraïense ploeg naar Amsterdam. ,,Dit is de zwaarst mogelijke loting. Het is nu eenmaal zo. Helaas zit het niet mee.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst