Menu
Jol kijkt met schuin oog naar AZ - Twente

Jol kijkt met schuin oog naar AZ - Twente

Ajax bereidt zich voor op het competitietreffen met Willem II. Woensdagavond gaat het team van Martin Jol in Tilburg op bezoek bij de tricolores. Daags voor het duel keek hij op de dag van AZ – FC Twente vooruit op Ajax’ volgende competitieduel.

Urby Emanuelson liet de groepstraining dinsdagochtend aan zich voorbij gaan. De Ajacied had teveel last van zijn enkel. ,,Hij heeft een behoorlijke tik tegen zijn enkel gekregen”, verduidelijkte Jol aan het begin van de middag de oorzaak van de kwetsuur. ,,Hopelijk kan hij meedoen, maar de kans is klein. Zo niet, dan richten we ons met Urby op de volgende wedstrijd.”

Naast de enkelklachten van Emanuelson staan ook de langer uitgeschakelde Rasmus Lindgren en Thimothée Atouba op het lijstje met niet fitte spelers. Ajax kan woensdagavond in Brabant wel weer beschikken over Eyong Enoh, die terugkeert van een schorsing.

Naast Willem II kwamen ook FC Twente en AZ aan bod in de bespiegelingen van Jol. ,,We zijn bezig met onze eigen wedstrijd, maar uiteraard kijken we vanavond ook met een schuin oog naar AZ – FC Twente.” De vier punten voorsprong van de tukkers zouden dinsdagavond wel eens flink kunnen slinken als de uittredend kampioen de punten in de kaasstad weet te houden. ,,We hopen op een goede afloop. En zo niet, dan hebben we nog altijd twee wedstrijden te gaan. Daarin kan Twente ook nog gelijkspelen. Daar zijn Feyenoord (thuis) en NAC (uit) in ieder geval wel de ploegen naar. Ongeacht het resultaat van vanavond zal het tot einde spannend blijven.”

Tekst en foto: Ajax.nl