Menu
Jol kijkt uit naar Ajax - ADO

Jol kijkt uit naar Ajax - ADO

Na de teleurstelling over het verlies tegen Auxerre kunnen de Ajacieden hun vizier richten op de Eredivisie waarin zondag ADO Den Haag tegenover de Amsterdammers staat. Trainer Martin Jol blikte vrijdagmiddag vooruit op het duel.

De trainer had voordat hij bij de pers aanschoof, een video-analyse met zijn spelersgroep achter de rug naar aanleiding van de wedstrijd tegen Auxerre. ,,Achteraf kan je misschien zeggen dat we het anders hadden moeten doen, maar we speelden ook tegen FC Twente zo en speelden toen de beste helft van het hele seizoen." Waarmee de trainer maar weer eens aangeeft, dat geen wedstrijd hetzelfde hoeft te verlopen. En passant gaf hij aan dat er met de instelling van zijn spelers niets mis is. ,,We hebben de tweede helft er alles aan gedaan om het om te draaien. Ik wil niet zeggen dat het goed was, maar we hebben wel redelijk gespeeld. Je moet ook niet vergeten dat dit geen spelers zijn die al jaren op die positie spelen. En dat Luis Suarez geïrriteerd is? Dat is hij ook als hij al drie keer heeft gescoord en die vierde wil er niet. Luis speelt met passie. Hij was weer onze gevaarlijkste man en als hij vier kansen krijgt hoop je dat hij er eentje krijgt en dat we niet van die softe goals tegen krijgen. Hij is niet uit vorm en ik merk ook niet aan hem dat hij moe is."

De enige speler die de uitwedstrijd tegen Auxerre met pijntjes heeft moeten bekopen is Demy de Zeeuw. Jol: ,,Demy heeft wat last van zijn hamstring rechts, maar ik hoop dat het morgen weer beter is."

De geluiden dat er onvrede was over de manier van bedanken van de meegereisde fans heeft ook Jol bereikt. ,,Het is vervelend dat er ophef is, we hebben het er met de supporters wel vaker over gehad. Er is wel iets in verbeterd, ze gaan allemaal naar het vak toe in plaats van dat we ze van ver bedanken; dat was in het verleden niet altijd zo. Deze supporters komen helemaal naar Auxerre, en dat is niet bepaald Parijs. Dat laat zien dat ze het Ajax-hart op de goede plaats hebben. Wij waren teleurgesteld en zij ook, dat moeten we allemaal accepteren."

Zondag kunnen de Ajacieden de fans weer op de banken krijgen met een goed resultaat tegen ADO Den Haag. ,,Als je een wedstrijd verliest is dat heel ververvelend omdat we altijd willen winnen. Maar dan is het fijn als je het weekeinde erna zo'n wedstrijd thuis tegen ADO speelt. ADO is een goed elftal en ze hebben nu de kwaliteiten, met zo'n spits en linksbuiten, die ze voorheen niet hadden. Wesley Verhoek ontwikkelt zich heel goed en achterin spelen ze in een vaste opstelling. Dit ADO is beter dan ooit, dit seizoen."

Uiteraard zou je bijna zeggen, ging het ook nog even over Urby Emanuelson. ,,Ik wil hem er graag bij hebben en we hebben alles geprobeerd om hem te houden, maar als hij elders wil spelen dan kan ik hoog of laag springen maar dat heeft geen zin. Hij heeft zijn beslissing genomen. Urby heeft hier vanaf de jongste jeugd gespeeld, speelt al zeven jaar in het eerste. Dan is het vervelend als hij de deur uitloopt."

Tekst en foto: Ajax.nl