Menu
Jol kijkt uit naar broederstrijd

Jol kijkt uit naar broederstrijd

Zaterdag speelt Ajax de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2010-2011. Op sportcomplex de Toekomst neemt Ajax het op tegen de zaterdagamateurs van de club. Martin Jol kijkt uit naar de broederstrijd.

Het treffen tussen de profs en amateurs van Ajax brengt een bijzonder gevoel bij Martin Jol naar boven. ,,Ik heb altijd wel iets gehad met amateurvoetbal”, zegt de coach die succesrijke herinneringen aan zijn tijd als trainer bij de amateurs bewaart.

Voordat hij in 1996 zijn eerste baan als hoofdcoach in het betaald voetbal bij Roda JC aanvaarde, boekte Jol successen met de amateurs van ADO Den Haag en Scheveningen. Met ADO klom hij tussen 1991 en 1995 van de tweede klasse naar de Hoofdklasse en met Scheveningen behaalde hij in 1996 het algeheel amateurkampioenschap.

Bij Ajax wil Jol de zaterdagtak een goede positie binnen de club geven. ,,We proberen ons zaterdagelftal belangrijk te maken. Ze spelen immers in het zelfde shirt en zijn daardoor ook onderdeel van Ajax. Daarom vind ik het leuk en goed dat we een wedstrijd tegen elkaar spelen.”

Ajax 1 en Ajax Zaterdag 1 namen het in januari voor het eerst tegen elkaar op in Portugal. Ajax 1 en Ajax Zaterdag 1 namen het in januari voor het eerst tegen elkaar op in Portugal.

In januari sprak de trainer van Ajax soortgelijke woorden toen de Ajacieden het tijdens het trainingskamp in Portugal voor het eerst tegen de ‘kleine broer’ opnamen. Het duel, waarin Christian Eriksen zijn officieuze debuut maakte, eindigde destijds in een 7-0 zege voor de profs.

Jol wil zaterdag zoveel mogelijk spelers in actie laten komen. ,,Het is onze eerste wedstrijd. Dan is het vooral zaak om ritme op te doen.” De trainer van Ajax zal creatief moeten zijn. ,,Als je Pantelic meerekent missen we door het WK momenteel negen basisspelers ten opzichte van vorig seizoen. Dat geeft uiteraard een enorm verschil. Veel jonge jongens die de afgelopen week hebben meegetraind zullen daarom nu de plek van de afwezige spelers innemen.”

Mede vanwege de zomerse omstandigheden begint het duel tussen Ajax 1 en Ajax Zaterdag 1 al om 11.00 uur. ,,Gezien de warmte is het goed om vroeg te beginnen”, zegt Jol, die hoopt dat er zaterdag veel supporters naar de Toekomst komen. De aanvangstijd is in ieder geval ‘WK-vriendelijk’. Later op de dag staan de laatste twee kwartfinales van het WK (Argentinië - Duitsland en Paraguay - Spanje) op de rol. In Amsterdam heeft het laatste fluitsignaal dan al lang en breed geklonken.

Kom naar de eerste oefenwedstrijd van Ajax! Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 10,-. Speciale kinderkaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,-. Zaterdag vanaf 9.30 uur is er kassaverkoop aan de poort van de Toekomst. Voor dit oefenduel geldt een vrije verkoop, je hebt dus geen Club Card nodig.

Foto en tekst: Ajax.nl

Bestel hier je kaarten