Menu
Jol mist De Zeeuw in Almelo

Jol mist De Zeeuw in Almelo

Ajax reist zaterdag af naar het oosten van Nederland voor de confrontatie met Heracles Almelo. In het Polman Stadion treft het team van Martin Jol de nummer 13 van de Eredivisie. Vrijdagmiddag keek Jol in gezelschap van de pers vooruit naar de wedstrijd.

Ajax kan zaterdagavond nagenoeg op volle sterkte aan de aftrap verschijnen in Almelo. Alleen het ontbreken van Demy de Zeeuw is een tegenvaller in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles. De middenvelder kampt met klachten als gevolg van overbelasting van de spieren in zijn rechteronderbeen. Verder heeft Jol, op de (opnieuw) langdurig uitgeschakelde Nicolas Lodeiro (voet), Kenneth Vermeer (achillespees) en Oleguer (neus) na, een fitte groep tot zijn beschikking. Ook de trainer zelf is weer fit nadat hij afgelopen woensdag na Ajax - sc Heerenveen met griepverschijnselen naar huis ging en de persconferentie aan assistent-trainer Danny Blind overliet.

Voor het tweede weekend op rij komt Ajax op vreemde bodem op kunstgras in actie. De midweekse thuisbeurt tegen Heerenveen (3-1) zit ingeklemd tussen de bezoeken aan Excelsior (2-2) en Heracles. Daarmee heeft Ajax dit seizoen voor wat betreft de Eredivisie direct alle kunstgrasduels gehad. Jol bereidt Ajax bewust niet voor op de kunstsprieten. ,,Als we hier op de Toekomst op kunstgras trainen zijn er altijd een aantal spelers dat daar gelijk van last van krijgt. We moeten daarom geen risico nemen. Die last kunnen ze beter na de wedstrijd hebben dan na de training, want dan zijn ze ieder geval inzetbaar.”

Martin Jol over de fraaie goals van Mounir El Hamdaoui: ,,Daar genieten we op de bank wel even van." Martin Jol over de fraaie goals van Mounir El Hamdaoui: ,,Daar genieten we op de bank wel even van."

Tijdens het persmoment kwamen ook de fabelachtige goals van Mounir El Hamdaoui nog even ter sprake. De Marokkaan toverde woensdagavond enkele keren met zijn voeten tegen Heerenveen. ,,Hij kan op twee manieren scoren”, sprak Jol over zijn spits. ,,Hij heeft inmiddels zowel intikkers als fantastisch mooie goals voor ons gemaakt. Die stiftballen die hij tegen NAC en Heerenveen maakte, zijn overigens nieuw voor me. Die had ik nog niet eerder van hem gezien. Na zo’n prachtig doelpunt kijken we elkaar op de bank wel even aan met een gevoel van: poeh, aardig gedaan. Daar kunnen we met elkaar dan wel even van genieten.”

Jol liet in zijn bespiegelingen in het midden of André Ooijer tegen Heracles opnieuw de voorkeur boven Toby Alderweireld krijgt. De afgelopen duels stond Ooijer telkens in de basis en moest de jonge Belg genoegen nemen met een plek op de bank. Zeker omdat Ooijer woensdag in de Champions League tegen Auxerre geschorst is, werpt de vraag zich op of hij zijn beoogde vervanger ook alvast tegen Heracles wil laten spelen. ,,We hebben meerdere spelers die op die positie kunnen spelen. Maar of ik daar met het oog op Auxerre morgen al rekening mee ga houden, weet ik niet. We gaan niet zomaar ineens roteren omdat we vier dagen later weer een wedstrijd spelen.” Op Oleguer - al dan niet met masker ter bescherming van zijn neus - hoeft Jol in ieder geval nog niet te rekenen. ,,Die zit er voorlopig nog niet bij.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van Heracles - Ajax op Toto.nl/ajax en maak kans op mooie prijzen!