Menu
Jol mist onfortuinlijke Lindgren tegen ADO

Jol mist onfortuinlijke Lindgren tegen ADO

Zondag gaat Ajax op bezoek bij ADO Den Haag. Een bijzonder duel voor Jol, die in het verleden jarenlang trainer (bij de amateurs) en speler bij ADO was. Als coach van Ajax keert de Scheveninger op Eerste Paasdag terug in het Haagse stadion. Voor Lindgren komt dat duel te vroeg. De Zweed kreeg donderdag een tegenvaller te verwerken in zijn revalidatie.

In de achtervolging op koploper FC Twente is het van belang dat het team van Martin Jol ook het duel met ADO met drie punten afsluit. Bij een mogelijke misstap van Twente op bezoek bij VVV-Venlo (zaterdag) zou Ajax een dag later iets van de vier punten achterstand kunnen goedmaken.

Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt de weg naar de finish steeds korter. ,,Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we met een lange adem in de buurt konden komen”, zei Jol daar donderdagmiddag tijdens het persmoment op weg naar ADO. ,,Er is deze competitie een moment geweest dat we twaalf punten achterstonden op PSV. Vlak voor het einde staan we een punt voor.” Toch realiseert de trainer van Ajax zich ook dat Twente nog altijd vier punten voorsprong heeft op nummer twee Ajax. ,,Wat dat betreft zijn we dichter bij bekerwinst, dan bij een kampioenschap. De beker is een finale; één wedstrijd. In de competitie ligt dat voor ons toch wat anders.”

Bij ADO ontbreekt zondag trainer Raymond Atteveld. De oefenmeester werd eerder deze week uit zijn functie als hoofdtrainer van de nummer zestien van de Eredivisie ontheven. Maurice Steijn, trainer van Jong ADO, zit tijdens de wedstrijd tegen Ajax op de Haagse bank. Daarmee ontmoet Jol een bekende, die hij uit zijn tijd bij Den Haag kent. Of de trainerswissel voor Ajax een voordeel is? Jol: ,,Dat hoeft niet per definitie zo te zijn. Dat verschilt per club. Kijk bijvoorbeeld naar sc Heerenveen en Willem II, waar de trainer tijdens de competitie vervangen is. De resultaten zijn niet veel beter. Het is dus afwachten hoe het voor Den Haag uitpakt.”

Jol kan zondag op Eerste Paasdag tegen ADO in ieder geval niet beschikken over Atouba en Lindgren. Beide spelers kampen met knieblessures, waarbij Lindgren donderdag een nieuwe tegenvaller te verwerken kreeg. ,,Hij is nu al zo’n zeven weken aan het revalideren, maar het is niet duidelijk te zeggen wat er nu precies met zijn knie aan de hand is. Vandaag werd de pijn bijvoorbeeld weer erger, waardoor hij de training voortijdig moest verlaten. We zullen moeten afwachten wat het onderzoek uitwijst.”

ADO Den Haag - Ajax begint zondag 12.30 uur in Den Haag.

Foto en tekst: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - ADO Den Haag? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van ADO Den Haag - Ajax!