Menu
Jol: 'Ongeslagen uitreeks volhouden'

Jol: 'Ongeslagen uitreeks volhouden'

Ajax treft zondagmiddag in Alkmaar AZ. De nummer zes van de Eredivisie heeft in eigen huis in de competitie een prima reeks neergezet. Ajax, derde met vijf punten voorsprong op AZ, is buitenshuis in de Eredivisie sinds 6 december vorig jaar ongeslagen.

Martin Jol denkt dat hij zondag wel weer over Jan Vertonghen kan beschikken. De verdediger werd donderdagavond tegen BV Veendam uit voorzorg gewisseld met hamstringklachten. ,,Maar de blessure valt mee. Ik denk dat hij zondag inzetbaar is. Buiten Oleguer (bovenbeen) en de bekende langdurige blessures van Kenneth Vermeer en Nicolas Lodeiro is iedereen fit."

Na de competitienederlaag vorige week tegen ADO Den Haag hoopt Ajax zondag uiteraard wel drie punten over de A9 te kunnen vervoeren terug naar de ArenA. Of AZ een testcase is, was de vraag. ,,Eigenlijk is iedere wedstrijd voor ons een testcase. We zijn nu lang ongeslagen in uitwedstrijden. Dat willen we zo houden. Daarvoor moeten we knokken en moet er vastigheid in de ploeg zitten. Dat moet er meer inkomen. AZ is een degelijke ploeg met goede voetballers. Er zijn spelers weggegaan en de nieuwe krijgen nu een kans. Dat zijn ook allemaal internationals, dus goede spelers.”

Jol werd geconfronteerd met een uitspraak van AZ-aanvoerder Stijn Schaars dat er momenteel 'paniek bij Ajax' zou zijn. ,,Als hij dat denkt is dat zijn goed recht. Er was natuurlijk wel een beetje onrust in het begin van het seizoen door die WK-gangers.”

Over internationals gesproken. Na de wedstrijd tegen AZ mist Jol weer een belangrijk deel van zijn spelersgroep die over de wereld trekken voor interlands. Voor Ajax natuurlijk zeer vervelend met de topduels van het seizoen, thuis tegen PSV en Real Madrid, net na die periode op het programma. Toch denkt Jol er niet over om zijn spelers te verleiden in Amsterdam te blijven. ,,Je mag ze niet beïnvloeden. Bovendien willen ze ook voor hun land uitkomen. Voor ons is het heel vervelend. Luis moet bijvoorbeeld zo gigantisch reizen (Uruguay speelt uit bij Chili, red.). Hij komt pas een dag voor de wedstrijd tegen PSV terug. Maar Luis gaat gewoon. Die zegt ook dat hij niet moe is. En hij is nog geen Forlan die af kan zeggen.”

Dat mensen beweren dat Ajax moe is, begrijpt de trainer aan de ene kant wel. ,,Die indruk zou bij de buitenwereld kunnen ontstaan. De spelers spelen om de drie dagen een wedstrijd en moeten daarin alles geven. Als je ziet dat we alleen Lodeiro en Vermeer met ‘normale’ blessures aan de kant hebben staan, dan valt dat mee. De dokter had oktober als 'blessuremaand' voorspeld, maar we zitten nu al in november. Buiten dat zitten we niet in de positie dat we zo maar elf andere kunnen laten spelen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Wat wordt zondag de uitslag van AZ - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van AZ - Ajax!