Menu
Jol: 'Proberen om te overwinteren'

Jol: 'Proberen om te overwinteren'

Martin Jol zag daags na de knappe plaatsing voor de Champions League dat Ajax onder meer aan AC Milan en Real Madrid werd gekoppeld. De coach van Ajax noemt het een ‘heel mooie poule’, waarbij het doel overwinteren moet zijn. ,,Het is alleen jammer dat we Auxerre treffen.”

Na jaren van afwezigheid voelt Ajax zich direct weer in alle opzichten in de Champions League. ,,Het is een heel mooie poule”, sprak Jol na de loting. ,,Zeker als je ervan uitgaat dat je het toernooi niet hoeft te winnen. En we moeten reëel zijn: dat hoeven we als Ajax ook niet. AC Milan en Real Madrid zijn uiteraard lastige tegenstanders, maar het zijn ook ongelofelijk mooie affiches. Er zitten Nederlanders bij de tegenstanders en Milan en Real zijn grootheden in het voetbal.”

Eigenlijk zit er volgens Jol één echt minpunt aan de loting: ,,Alleen Auxerre is jammer. Daar had ik liever een andere club gezien. Maar we moeten het hier mee doen. Ons doel moet zijn om te overwinteren. Een derde plaats is daarvoor genoeg, als je ervan uitgaat dat Madrid en Milan op de eerste twee plaatsen eindigen. In dat geval moeten we de strijd met Auxerre aangaan. En dat zal lastig worden want zij zijn tweede in de Franse competitie geworden. En de Franse league is toch sterker dan de Nederlandse Eredivisie.”

Jol vervolgt: ,,In verschillende opzichten had je misschien liever een andere poule gehad, maar er kleven ook veel mooie dingen aan onze groep. We treffen twee titelfavorieten. Voor onze supporters zijn dat natuurlijk geweldig aansprekende tegenstanders. En voor de spelers is het fantastisch om op dit niveau tegen zulke grote clubs te spelen. Het zal een leerzame ervaring worden.”

Ajax stelt alles in het werk om zaterdag met de kaartverkoop voor SCC-houders te beginnen. Houd Ajax.nl in de gaten voor meer informatie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst