Menu
Jol tevreden over eerste werkdag

Jol tevreden over eerste werkdag

Martin Jol gaf maandagmiddag na de training zijn eerste persconferentie van het seizoen. De nieuwe hoofdcoach blikte vooruit op het voetbaljaar dat eraan zit te komen en keek ook even terug op zijn eerste werkdag als Ajacied. ,,Die was heel plezierig."

Jol bekende dat hij er niet helemaal zeker van was hoe hij ’s middags tijdens de eerste training ontvangen zou worden door de Ajax-supporters. ,,Het blijft toch altijd even afwachten voor iemand uit Den Haag”, zei hij met een glimlach over zijn eerste publieke stappen als Ajax-coach. ,,Maar het viel me niet tegen. Ik was blij verrast. Er waren ook meer mensen dan ik had verwacht.”

De dag van de eerste training was voor Martin Jol ook de eerste echte kennismaking met zijn spelersgroep. ,,Ik heb de spelers verteld dat zij degenen zijn die het moeten gaan doen”, aldus Jol. ,,Ik ben er om ze te ondersteunen, om ze te helpen bij hun ontwikkeling. Want ontwikkeling staat voorop bij Ajax. Ik wil met deze jonge jongens een team bouwen dat weer mee kan doen om de prijzen.”

Tijdens zijn eerste training viel het Jol al een aantal positieve zaken op. ,,Een paar jonge jongens die terug zijn gekomen van blessures hebben me vandaag al verrast”, zei de coach, zonder verder in te gaan op namen.

Ondanks de kwaliteit van de huidige spelersgroep hoopt Jol zijn selectie toch nog te kunnen versterken. ,,Ik wil wel altijd graag winnen”, zei Jol. ,,Dan is een eerste vereiste toch goede spelers. We zijn druk bezig op dat gebied. Ook hoop ik dat de spelers die vorig jaar zijn aangetrokken nog een stap omhoog kunnen maken.”

De Toekomst wordt komend seizoen het terrein waar de A-selectie bijna alle trainingen gaat afwerken. Een behoorlijk verandering ten opzichte van de afgelopen jaren, toen er alleen op de velden naast de ArenA werd geoefend. Ook gaat er intensiever dan voorgaande jaren samengewerkt worden tussen Jong Ajax en Ajax 1 ,,Ajax heeft veel jonge, talentvolle spelers”, verklaarde Jol. ,,Niet alleen in de A-selectie, maar ook bij Jong Ajax. Daarom wil ik graag met beide teams op dezelfde tijd en op één veld trainen. Dat is ook makkelijker met trainingsoefeningen. Je kan meer variëren met aantallen als dat nodig is.”

Jol wordt op het veld bijgestaan door diverse personen. Danny Blind wordt de rechterhand van de hoofdcoach: zowel binnen als buiten de lijnen. Daarnaast kan Jol rekenen op zijn broer Cock Jol, die zijn persoonlijke assistent wordt en hem ook diverse taken uit handen zal nemen. John van ’t Schip blijft komend seizoen aan als assistent-trainer. ,,John is een sympathieke, slimme man”, zei Jol. ,,Ik denk dat hij een goede rol kan spelen in het team. Hij zat er natuurlijk al, kent alle jongens goed en heeft ook al heel veel bruikbare informatie gegeven over afgelopen seizoen.”

Ajax traint dinsdag twee keer op de Toekomst. De ochtendtraining (10.30 uur) is open voor publiek. De middagsessie (14.00 uur) is besloten.

Martin Jol strikt zijn veters voor aanvang van de eerste training. Martin Jol strikt zijn veters voor aanvang van de eerste training.