Menu
Jol: 'Thuis goed resultaat neerzetten'

Jol: 'Thuis goed resultaat neerzetten'

Trainer Martin Jol reageerde vrijdag na afloop van de loting voor de derde vooronde van de Champions League op Sportcomplex de Toekomst. ,,Gezien de hectische omstandigheden in Griekenland is het belangrijk om thuis een goed resultaat neer te zetten."

,,Vooraf had ik geen specifieke voorkeur voor een tegenstander", sprak trainer Martin Jol kort na de loting. ,,Alle vijf mogelijke opponenten zijn goede ploegen. We kennen PAOK Saloniki van Heerenveen, waar ze vorig jaar in de voorronde Europa Leauge tegen speelden. Toen werd het 1-1 in Griekenland en 0-0 in Heerenveen, waardoor Heerenveen doorging."

PAOK heeft net een nieuwe trainer, de Italiaan Mario Beretta. Wat denkt Jol daarvan? ,,Dat maakt niet uit. Het gaat om de ploeg en die kennen we. Ze hebben een aantal Zuid-Amerikanen. Dat zijn meestal goede voetballers. Ze hebben ook nog wat jongens van Griekenland Onder 21 bij de club, maar die zitten zelfs niet in de selectie. Dat geeft de kracht van PAOK wel aan."

In Griekenland is het in de stadions vaak een heksenketel, weet Jol ook uit eigen ervaring: ,,Ja, in Griekenland is het altijd hectisch met die fanatieke supporters. Ik herinner me van een aantal jaren geleden toen AZ daar speelde, dat er zelfs brand uitbrak op de tribune. Ze noemen het ook wel de Hel van Thessaloniki. We zullen zien. Juist daarom is het belangrijk om thuis een goed resultaat neer te zetten. Zodat je uit niet afhankelijk bent in die hectische omstandigheden. Daarom hoop ik dat veel Ajax-supporters ons in eigen huis komen steunen.”

Tekst en foto: Ajax.nl