Menu
Jol: 'Utrecht vooral thuis sterk'

Jol: 'Utrecht vooral thuis sterk'

Koploper Ajax neemt het zondag in de Amsterdam ArenA op tegen FC Utrecht. Vrijdagmiddag keek Martin Jol vooruit naar het duel met de nummer twaalf van de Eredivisie. ,,Utrecht is vooral thuis sterk.”

De resultaten van FC Utrecht in de competitie verschillen als dag en nacht. De eerste drie thuiswedstrijden werden tot dusver allemaal gewonnen. Buitenshuis behaalde Utrecht nog geen enkel punt. Op bezoek bij Feyenoord, FC Groningen, FC Twente en AZ keerde het team van trainer Ton du Chatinier dit seizoen telkens met legen handen terug. Ook Jol heeft die verschillen in kaart. ,,Thuis zijn ze altijd goed, maar uit zal het inderdaad beter moeten doen.”

Ajax kan tegen FC Utrecht niet beschikken over Vurnon Anita. De linksback werd afgelopen dindag tegen AC Milan uit de wedstrijd geschopt en moet met een gekneusd kuitbeen toekijken. Jol verwacht zijn verdediger, die vrijdag wel een uitnodiging voor Oranje ontving, een à twee weken kwijt te zijn. ,,Het valt een beetje tegen. Hij heeft veel pijn, maar zoals we weten is het een kneuzing en geen fractuur. Daarom hoop ik hem er binnenkort weer bij te hebben.”

Lodeiro hervat over ongeveer een week de groepstraining, zo liet Jol weten. Lodeiro hervat over ongeveer een week de groepstraining, zo liet Jol weten.

Naast Anita ontbreken ook de langdurig uitgeschakelde Thimothée Atouba en Kenneth Vermeer. Teemu Tainio is weer fit. Sinds maandag traint de Fin weer met de groep mee. Over Nicolas Lodeiro viel ook goed nieuws te melden. ,,Over ongeveer een week zal Lodeiro de groepstraining kunnen hervatten. Daarna duurt het dan nog een aantal weken voordat hij weer wedstrijdfit is”, zo liet Jol weten.

Net als Ajax kwam ook FC Utrecht deze week in Europees verband in actie. Donderdagavond speelde Ajax’ aanstaande tegenstander in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Liverpool. Jol: ,,Liverpool is niet meer wat het geweest is. Zeker als Gerrard niet meedoet. Daarom staan ze ook waar ze nu staan (zestiende in de Premier League na zes duels, red.). Maar toch is het knap van Utrecht dat ze thuis gelijkspelen tegen Liverpool. Ze hadden eigenlijk zelfs moeten winnen.”

Jol vraagt zich of het voor Ajax een voordeel is dat de ploeg twee dagen extra voorbereidingstijd heeft ten opzichte van Utrecht. ,,Je moet je eigenlijk afvragen of het een nadeel is. Voor Utrecht in dit geval. Wij hebben het vorig seizoen ook meerdere keren gehad. Dan speelden we op donderdag Europees en hadden we op zondag een uitwedstrijd. De resultaten waren toen wisselend. Nu zullen we zien hoe Utrecht daar mee omgaat.”

Ajax - FC Utrecht begint zondag om 12:30 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Tot en met zaterdag kun je bij de verkooppunten van TicketBox terecht. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s vanaf 10:30 uur geopend. De kassa’s bevinden zich ter hoogte van ingang D. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (1 op 1).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - FC Utrecht? Voorspel nu de score op Toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - FC Utrecht!