Menu
Jol: 'We gaan geen gekke dingen doen'

Jol: 'We gaan geen gekke dingen doen'

De laatste persconferentie van het seizoen voor een competitieduel werd donderdagmiddag in de perszaal op de Toekomst gehouden. Nog één duel te spelen en toch is nog niets beslist. Als NAC een punt haalt tegen Twente en Ajax wint, zijn de Amsterdammers kampioen van Nederland. ,,We moeten geen gekke dingen doen", sprak Jol voorafgaande aan de spannende ontknoping.

De aanloop naar de allesbeslissende laatste competitieronde van het seizoen is voor de Ajacieden niet anders dan anders. Geen trainingskamp, maar ook geen extra dagen vrij. ,,Je moet geen gekke dingen doen", is het credo van trainer Martin Jol. ,,Zoals bijvoorbeeld twee vrije dagen geven deze week. Dat kan niet. Ook met Koninginnedag trainen we gewoon, net zoals normaal op vrijdag."

De opdracht is simpel. ,,Wij moeten ook deze wedstrijd weer winnen. Dan zien we wel wat er gebeurt. Of de druk bij Twente ligt? Zij zijn nog nooit kampioen geworden, maar heel veel van ons zijn dat ook niet. We zullen door de mensen om ons heen, zoals de fans, wel op de hoogte worden gehouden over wat in Breda gebeurt. Ik kan een boek schrijven over alle mogelijke scenario's. Maar het belangrijkste voor ons is dat we winnen. Dat je met dit puntentotaal misschien geen kampioen van Nederland wordt, is opvallend. Maar het is nou eenmaal zo. En Twente heeft de meeste punten. Ze hebben geloof ik dertien keer met een doelpunt verschil gewonnen en dus drie punten. Bij ons is dat anders. Wij hebben in twee duels tegen PSV zeven keer gescoord en tegen de meeste andere clubs ook. We hebben voor de winterstop alle toppers uit gehad, waardoor we achter de feiten aanliepen. Na de winterstop kregen de concurrenten de moeilijke wedstrijden. En dat zie je nu terug."

De imponerende inhaalrace van Ajax leverde tot nu toe een tweede plek en dus deelname aan de voorronde van de Champions League op en wie weet; misschien wacht zondag een nóg mooiere beloning.

NEC - Ajax begint zondag om 14.30 uur in Nijmegen. De fans kunnen ook in de Amsterdam ArenA de wedstrijd volgen.

Tekst en foto's: Ajax.nl


Wat wordt zondag de uitslag van NEC - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van NEC - Ajax!

Lees hier alles over het gratis programma, op 2 mei, in de ArenA.

Martin Jol en Luis Suarez (beiden rechts) tijdens de zonnige donderdagtraining op de Toekomst. Martin Jol en Luis Suarez (beiden rechts) tijdens de zonnige donderdagtraining op de Toekomst.
De geblesseerde Rasmus Lindgren trainde, net als Thimothée Atouba, apart van de groep. De geblesseerde Rasmus Lindgren trainde, net als Thimothée Atouba, apart van de groep.
De druk bezochte persdag stond vanzelfsprekend in het teken van de ontknoping van de Eredivisie. De druk bezochte persdag stond vanzelfsprekend in het teken van de ontknoping van de Eredivisie.
Toby Alderweireld en Eyong Enoh wachten op de bal. Toby Alderweireld en Eyong Enoh wachten op de bal.
Luis Suarez en Nicolás Lodeiro besloten de training met een serie sprints. Luis Suarez en Nicolás Lodeiro besloten de training met een serie sprints.
Bekijk vanavond ook de voorbeschouwing, met onder meer Gregory van der Wiel, op Ajax TV. Bekijk vanavond ook de voorbeschouwing, met onder meer Gregory van der Wiel, op Ajax TV.