Menu
Jol: 'We kijken niet over Sparta heen'

Jol: 'We kijken niet over Sparta heen'

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Nog negen finaleduels resten de Eredivisieclubs tot het einde van het seizoen. Een week na Sparta staat Ajax - PSV op het programma, maar Ajax kijkt daar nog niet naar toe. ,,De wedstrijd tegen PSV is belangrijk", zegt Jol. ,,Maar nu niet."

Ajax kan zondag niet beschikken over de topscorer van de Eredivisie. Luis Suarez ontving tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart en moet dus tegen Sparta, net als bij Juventus uit, toekijken. ,,Het is moeilijk te zeggen of we nu minder afhankelijk zijn van Suarez dan eerder dit seizoen", reageerde Martin Jol op een vraag van een journalist. ,,We hebben het geen lange periode zonder hem moeten doen. Hij is bij de helft van de doelpunten betrokken en bereid er ook nog eens veel voor. We hebben hem er liever wel bij dan niet."

Of er een risico bestaat dat de ploeg door alle media-aandacht voor Ajax - PSV, al naar die topper kijkt in plaats van naar Sparta. ,,Dat denk ik niet. PSV is belangrijk, maar nu niet. Hopelijk verliest PSV zaterdagavond punten en winnen wij de volgende dag."

De resultaten zijn de laatste jaren tegen Sparta niet positief voor Ajax. Een 3-0-nederlaag, een 2-2-gelijkspel en een betreurenswaardige 4-0-nederlaag zijn de magere oogst. In de ArenA kwam Ajax ondanks handen vol kansen niet verder dan 0-0. ,,Of mijn spelers opzien tegen Sparta weet ik niet. Ik heb ze deze week nog niet zo veel gezien vanwege de interlands", aldus Jol. ,,Het heeft geen zin om er tegenop te kijken. Wij zijn dit jaar ongeslagen. Ieder duel is nu cruciaal."

Behalve over de geschorste Suarez, kan Jol ook niet beschikken over de geblesserde Rasmus Lindgren en Thimothée Atouba.

Foto en tekst: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van Sparta - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Sparta - Ajax!