Menu
Jol wil wat laten zien in ArenA

Jol wil wat laten zien in ArenA

Martin Jol hoopt zaterdagavond in de ArenA met Ajax wat moois te laten zien tegen RKC Waalwijk. ,,Het is de eerste thuiswedstrijd. Dan wil je goed voor de dag komen en winnen.”

Jol kon zich geen betere start van de Eredivisie wensen. Ajax opende vorige week met een knappe 0-2-zege op FC Groningen. ,,Dat hebben we goed gedaan”, aldus de coach. ,,Het is ontzettend vervelend als je met een nederlaag begint.” Thuis tegen RKC gaat Ajax natuurlijk opnieuw voor winst. ,,En niet alleen omdat het de eerste thuiswedstrijd is, maar ook omdat die drie punten belangrijk zijn om bovenin te blijven.”

Wat betreft de opstelling gaf Jol net als vorige week niet veel prijs. Tegen FC Groningen speelde Ajax met een verstevigd middenveld. Zo kreeg Eyong Enoh de voorkeur boven Ismaïl Aissati. De vraag is natuurlijk of dat tegen zijn oude club RKC Waalwijk opnieuw gaat gebeuren. Never change a winning team? ,,Dat is een mooi principe”, zei Jol geheimzinnig. ,,Maar ik weet niet of dat op ons van toepassing is.”

Miralem Sulejmani is weer zo goed als fit. De Serviër had afgelopen week wat last van de buitenkant van zijn knie. ,,Hij traint nu weer gewoon mee”, zei Jol over zijn aanvaller. ,,Ik ga er dus vanuit dat hij kan meedoen zaterdag.” Alleen Gabri en Jeroen Verhoeven zijn niet inzetbaar tegen RKC Waalwijk. ,,Gabri heeft nog steeds last van zijn achillespees. Dat is een lastige blessure. Ik denk dat het nog wel enkele weken gaat duren.”

Thimothée Atouba speelde dinsdag voor het eerst in het shirt van Ajax. Hij deed met de Beloften mee in de oefenwedstrijd tegen VVSB. ,,Ik kon er zelf niet bij zijn, maar heb gehoord dat hij het goed heeft gedaan”, aldus Jol. ,,We zijn niet ver meer van zijn debuut in het eerste.”

Ajax - RKC Waalwijk begint zaterdag om 18.45 uur. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.