Menu
Jol ziet Amsterdam Tournament als serieuze test

Jol ziet Amsterdam Tournament als serieuze test

Martin Jol verheugt zich op het Amsterdam Tournament, dat op 24 en 26 juli gespeeld wordt in de Amsterdam ArenA. De nieuwe Ajax-coach ziet het toernooi als serieus testmoment. ,,In de aanloop naar de start van de Eredivisie is het perfect om wedstrijden tegen Atletico Madrid en Benfica te spelen", vindt de trainer.

,,Het Amsterdam Tournament is de laatste fase van onze voorbereiding en zoals gebruikelijk zijn dit de grootste wedstrijden. We spelen tegen goede tegenstanders met veel internationale ervaring. En dat is belangrijk voor de ontwikkeling van onze jonge ploeg."

Jol hoopt dat zijn team tijdens het Tournament van zijn beste kant laat zien. ,,We willen het toernooi winnen, maar we moeten gezien de kracht van de tegenstanders wel reëel blijven”, zegt hij. ,,Om kans te maken op de overwinning moeten we twee keer met een zo sterk mogelijke ploeg voor de dag komen, waarbij de fitheid van de spelers meespeelt. Ik wil voorkomen dat spelers geblesseerd raken door overbelasting. Wat dat betreft is het prettig dat er dit jaar een rustdag is ingebouwd.”

Voor Jol heeft het Tournament een extra speciaal tintje. ,,Het is mijn 'thuisdebuut' als trainer van Ajax”, zegt hij. ,,Met mijn vorige werkgevers ben ik meerdere keren in de ArenA geweest, dus ik weet dat het een schitterend stadion is.”

Ajax speelt vrijdag 24 juli om 21.15 uur tegen Atletico Madrid, zondag 26 juli op hetzelfde tijdstip is Benfica de tegenstander. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Informatie over de kaartverkoop