Menu
Jol ziet reeks vol vertrouwen tegemoet

Jol ziet reeks vol vertrouwen tegemoet

Martin Jol blikte vrijdag in de persruimte van de Toekomst vooruit op de wedstrijd tegen Willem II. Over de Tilburgers werd niettemin nauwelijks gesproken. Over de pittige reeks duels die de Ajacieden wacht – plus enkele andere onderwerpen - des te meer.

De Ajacieden wacht een interessante reeks wedstrijden. Wie over de thuiswedstrijd tegen Willem II heenkijkt, ziet krachtmetingen met onder meer Dinamo Zagreb (donderdag in de Europa League), AZ, Feyenoord en FC Twente kort achter elkaar opdoemen in het wedstrijdschema. Ook de Europese return tegen de formatie uit Zagreb staat begin november alweer op het programma.

Jol zal de breedte van zijn selectie waarschijnlijk optimaal benutten met zo’n zwaar programma voor de boeg. De terugkeer van Gabri is in dat licht bezien ook meer dan welkom. De ervaren Spanjaard keerde recent, na een periode van blessureleed, terug op het trainingsveld. ,,Gabri zit tegen Willem II ook weer bij de selectie’’, lichtte Jol alvast een tipje van de sluier van zijn wedstrijdselectie. Urby Emanuelson is na zijn rode kaart tegen Roda JC voor een duel geschorst. Linksback Thimothée Atouba keert zaterdag terug in wedstrijdselectie. De Kameroener is een van de gegadigden om Emanuelson te vervangen.

Veel Ajacieden kwamen de afgelopen dagen terug van interlandverplichtingen. Luis Suarez en Bruno Silva arriveerden na het WK-kwalificatieduel met Uruguay tegen Argentinië zelfs onlangs pas terug in Amsterdam. Heel veel tijd om bij te komen van de ‘wereldreis’ van en naar Zuid-Amerika is vooral Suarez niet gegund. ,,Ik hoop hem morgen gewoon op te stellen’’, aldus Jol.

De Ajax-trainer ziet de toekomst in ieder geval zonnig tegemoet. Het elftal van Jol ‘staat’ in grote lijnen. Jol: ,,Zes of zeven spelers zijn zeker, de rest moet knokken voor zijn plek. We kijken daarbij ook naar de ontwikkeling die een speler doormaakt. Als gasten laten zien dat ze er in horen te staan, dan staan ze er ook in.’’ De Ajax-trainer ging specifiek iets dieper in op Miralem Sulejmani. ,,Hij is een diamantje die dingen heel goed beheerst. Miralem moet eigenlijk ook veel spelen, dan leert hij het meest. En hij kan ook veel leren; bijvoorbeeld meer combineren. Daarbij kan hij ook leren om zijn kwaliteiten er meer uit te laten komen. Hij is een fantastische speler die stapjes moet maken.’’

Tenslotte ging Jol ook nog even kort in op het vertrek van zijn assistent John van ’t Schip. De plek die de begin deze week vertrokken Ajacied achterlaat in de technische staf wordt niet opgevuld. Van ’t Schip is de nieuwe hoofdtrainer van Melbourne Heart. ,,We lossen het intern op. Daar ben ik akkoord mee gegaan.’’ Lachend: ,,Michael Lindeman is nu in de dug-out een plekje opgeschoven. Hij zat tot nu toe steeds bij de deur.’’

Voor Ajax – Willem II (zaterdag vanaf 18.45 uur in de ArenA) zijn nog kaartjes beschikbaar. Voor dit duel is ook een kassaverkoop voorafgaande aan de wedstrijd. De kassa's bij het stadion zijn zaterdag vanaf 16.45 uur (en tot 19.00 uur) geopend.

Hier vind je alle info over de kaartverkoop