Menu
Jong Ajacieden in Ajax Academy Club

Jong Ajacieden in Ajax Academy Club

Vier spelers kregen zaterdagavond de oorkonde van de Ajax Academy Club. Toevallig allemaal jongens die nog bij de club voetballen. Indy Groothuizen, Terry Lartey Sanniez, Jordy Bruijn en Pelle Clement voetballen in Jong Ajax.

Negen jaar geleden is de Ajax Academy opgericht vanuit de opleiding. Voetballers die zes jaar of langer bij Ajax in de opleiding hebben gespeeld, waarvan minstens één jaar op de Toekomst, krijgen een oorkonde. Jaarlijks worden ze uitgenodigd om bij een competitiewedstrijd aanwezig te zijn om zo weer even bij te praten met oud-clubgenoten.

Beroemde leden zijn onder anderen John Heitinga, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder.

Teamleider Herman Arendse van Jong Ajax had de eer om de oorkondes aan de voetballers te overhandigen. Hij begon met Jordy Bruijn, die al sinds 2003 bij Ajax speelt. ,,Dat hij onlangs zijn debuut voor Jong Ajax heeft gemaakt na bijna twee jaar (!) blessureleed verdient een groot applaus", vertelde Arendse.

Ook voor Terry Lartey Sanniez had hij mooie woorden: ,,Hij loopt alle snelle buitenspeler eruit." En Indy Groothuizen kreeg eveneens alle lof toebedeeld vanwege het geduld dat hij moet opbrengen als Diederik Boer of Andre Onana zijn plek onder de lat bij Jong Ajax overnemen. Arendse eindigde met het overhandigen van het mooie ingelijste diploma bij Pelle Clement: ,,Pelle is een typische Ajax-speler. Hij kan overal op het veld spelen. Pelle is een laatbloeier die ik nog nooit zo goed heb gezien als dit seizoen."

Na het formele gedeelte bereidden de leden van de Academy club zich voor op de wedstrijd Ajax - Vitesse die dankzij een snelle goal van Riechedy Bazoer met 1-0 werd gewonnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst