Menu
Jong Ajax 'afgedroogd' in Tilburg

Jong Ajax 'afgedroogd' in Tilburg

Jong Ajax is zondagmiddag hard onderuit gegaan uit bij Willem II. In het Koning Willem II Stadion werd het maar liefst 7-1 voor de Tricolores. De ploeg van Fons Groenendijk reisde door de sterke reeks (15 uit 5) wel met vertrouwen af naar Tilburg, maar keerde met een zware nederlaag terug naar Amsterdam.

Jong Ajax kon met een overwinning op Willem II goede zaken doen in de race om de vierde periodetitel. Een zesde zege op rij zat er echter niet in. ,,Wij zijn keihard afgedroogd. Dat vind ik ontzettend jammer en onnodig want we waren bezig aan een goede reeks”, aldus de teleurgestelde Fons Groenendijk.

Groenendijk, in het verleden één seizoen werkzaam als trainer van Willem II, wist vooraf waar de sterke- en zwakke punten lagen van de Tilburgers. ,,Willem II is een ploeg met veel Eredivisie ervaring. Maar ze hebben moeite om het spel te maken. Daar willen wij ze wel bij helpen, want we gaan ons zeker niet ingraven”, zei de coach eerder deze week nog vastberaden voor de camera van Ajax TV.

Jong Ajax schoot daarom uit de startblokken. Al in de 7e minuut was het Tobias Sana die de score opende voor de beloften van Ajax. In de 18e minuut tekende de topscorer van Willem II, Ruud Boymans, echter voor de gelijkmaker. Na dit doelpunt kwam Willem II beter in de wedstrijd.
Dankzij een loepzuivere hattrick van Bruno Andrade liepen de Tilburgers nog voor rust uit naar een 4-1 voorsprong. In de tweede helft waren het Terrel Ondaan, weer Ruud Boymans en Ali Messaoud die zorgden voor de einduitslag: 7-1.

,,Fysiek kwamen we tekort", vertelde Groenendijk. ,,Bij corners en verre inworpen werd Willem II iedere keer gevaarlijk. Maar ook mentaal kwamen we tekort. We vochten niet als team.” Jong Ajax eindigde het duel zelfs met negen man. De wissels waren al verbruikt toen Derwin Martina en Sheraldo Becker geblesseerd het veld moesten verlaten.

Ostelling: Van der Hart; Ligeon, Tete, Van den Boomen, Kuipers (46. Martina) Bazoer (69. Wang), Becker, El Hasnaoui, Meleg (63. Hendriks), Andersen, Sana.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Toine Damen