Menu

Jong Ajax alleen koploper na winst op Willem II

Jong Ajax heeft de wedstrijd, die op het begin na niet spectaculair was, tegen Willem II in Tilburg met 2-1 gewonnen. Die stand was al na zes minuten bereikt. Gaston Sangoy en Ruud Kras maakten de doelpunten. Ajax staat nu alleen op kop in de Beloftencompetitie.

Vanwege een toenemend aantal blessures bij de A-selectie, nam John van den Brom donderdagavond ´maar´ twee Ajacieden van het eerste elftal mee naar Tilburg: Maarten Stekelenburg en Anthony Obodai. Om toch over voldoende mensen te beschikken, werden Pierre Tosch en Orville Blankendal van de Zaterdag-amateurs en Xavier Martina uit de A-junioren aan de selectie van de beloften toegevoegd. ,,Ik had van te voren al aangegeven dat we in de komende drukke periode iedereen hard nodig zullen hebben. En dat bleek", merkte Van den Brom op.

Gaston Sangoy zorgde voor waarschijnlijk de snelste treffer van Jong Ajax dit seizoen. Veertig seconden had de Argentijn nodig om het doel te vinden. Na een goede pass van Rachid Tiberkanine haalde de spits uit en schoot onhoudbaar in de linkerhoek.

In de tweede minuut kwam Willem II echter al weer op gelijke hoogte. Emmanuel Boakye ging in de fout door te zacht terug te spelen op Maarten Stekelenburg. Een alerte aanvaller van de thuisploeg profiteerde van de misser en scoorde de 1-1.

Slechts enkele minuten later stond Ajax echter alweer op voorsprong. Uit een corner liep Ruud Kras de 2-1 binnen. Het bleek de laatste goal van de wedstrijd, ook al waren er slechts zes minuten gespeeld.

Van den Brom had vooraf al gehamerd op het feit dat zijn pupillen vanaf het begin scherp moesten zijn, zeker na de wedstrijd van afgelopen maandag. Toen kwamen de Amsterdammers eerst op een 2-0 achterstand en duurde het lang voordat die achterstand in een overwinning kon worden omgebogen. ,,Ze hebben dat goed opgepakt", merkte Van den Brom droog op na afloop. ,,Het venijn zat ´em nu dus in het begin eigenlijk."

Ajax gaf achterin geen kansen weg en controleerde de wedstrijd. ,,We hebben zelf nog een aantal kansen gehad. Maar eigenlijk was het een matige wedstrijd, hoewel de overwinning meer dan verdiend is", gaf Van den Brom na afloop toe. ,,Het geeft voldoening als je vrij makkelijk wint met je eigen vaste groep. Dat is, buiten de drie punten, ook een winstpunt van vandaag. Zeker met het oog op de komende weken. En eindelijk staan we nu echt bovenaan."

De ranglijst van de Beloftencompetitie zag er lang vertekend uit, doordat de Amsterdammers een aantal wedstrijden niet konden spelen. Maar daar begint nu langzaam aan verandering in te komen. Drie punten voorsprong heeft het team van Van den Brom nu op Jong Feyenoord, en twee wedstrijden minder gespeeld.