Menu

Jong Ajax alleen op kop na vierde overwinning

Op het kunstgrasveld van Heracles Almelo won Jong Ajax voor de vierde keer op rij in de Beloftencompetitie. Kiran Bechan gaf driemaal een voorzet waaruit Tiberkanine, Maduro en Babel konden inkoppen: 0-3. Trainer John van den Brom had niets dan lof voor zijn ploeg.

Spelen op kunstgras was niet nieuw voor de Ajacieden. ,,We hebben een aantal keer op kunstgras getraind, dus dat kennen we'', liet Van den Brom weten. ,,Gelukkig hebben we op de Toekomst een paar velden liggen, zodat we ons goed konden voorbereiden. En eerlijk gezegd denk ik dat wij vanavond beter met het kunstgras omgingen dan de thuisploeg. Het veld leende er zich uitstekend voor om goed voetbal te spelen en dat hebben we gedaan.''

Jong Ajax kwam eigenlijk geen moment in de problemen. De Amsterdammers speelden geconcentreerd, verdedigden goed en hadden vanaf het begin een overwicht. Het resulteerde in twee doelpunten voor de rust. Kiran Bechan, spelend als rechtsbuiten, gaf de voorzet waaruit Rachid Tiberkanine met het hoofd kon scoren. Het tweede doelpunt werd gemaakt door Hedwiges Maduro, eveneens met het hoofd. De assist was wederom van Bechan, hij nam de corner die leidde tot de treffer.

Na de rust bleef John O'Brien achter in de kleedkamer. De Amerikaan bouwt langzaam wedstrijdritme op en speelde nu voor de tweede keer een helft. Urby Emanuelson, die zaterdag nog als invaller voor de A1 scoorde, verving de Amerikaan. Emanuelson maakte zijn reputatie als scorende invaller dit keer niet waar, want het was Ryan Babel die voor de 0-3 eindstand tekende. De voorzet van Bechan belandde voor de derde keer op het hoofd van een medespeler, dit keer dus de eveneens ingevallen Babel.

,,De manier waarop we vanavond hebben gespeeld, stemt mij bijzonder tevreden'', concludeerde Van den Brom. ,,We zijn scherp begonnen en hebben het initiatief genomen. Op een heel korte fase na in de tweede helft, waarin wij wat achteruit liepen, hebben we het volledige overwicht gehad. Maar die fase duurde hooguit tien minuten. En ook toen zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen. De drie jongens van de A-selectie hebben het goed gedaan en Sahadewsing heeft eindelijk kunnen spelen na een lange blessure. Dat is ook positief. Als we slecht spelen, durf ik het ook uit te spreken, maar tegen Heracles Almelo was eigenlijk alles positief.''

Doordat concurrent Jong Feyenoord punten verspeelde bij Jong ADO Den Haag, staat Van den Brom met zijn team nu alleen bovenaan in de Beloftencompetitie.

Opstelling Jong Ajax: H. Moisander; Boakye, Maduro, O'Brien (Emanuelson), Filipe; Muller van Moppes, Tiberkanine (Sahadewsing), Lindgren; Bechan, Sangoy (Babel), Soetaers.