Menu
Jong Ajax begint het jaar met zege

Jong Ajax begint het jaar met zege

Jong Ajax heeft de competitie in de Jupiler League uitstekend hervat. De ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink won met klinkende cijfers het thuisduel met Achilles’29, 3-1. ,,Een dik verdiende zege", sprak Stam.. ,,Die wel hoger had kunnen én misschien wel moeten uitvallen."

Na een goede trainingsperiode en een keurige oefenzege op Jong NEC was Jong Ajax klaar voor de tweede seizoenshelft in de Jupiler League. Die werd met een twaalfde plek en 21 punten ingegaan. Opponent Achilles ’29 kwam in de eerste achttien duels tot een punt minder. In de uitwedstrijd in Groesbeek verloor Jong Ajax de seizoensouverture in augustus onterecht met 2-1.

Met debutant Frenkie de Jong in de basis ging Jong Ajax op zoek naar de eerste zege van 2016. Met goed spel en aardige kansen was Jong Ajax de bovenliggende partij en leek in de zestiende minuut op voorsprong te komen. Robert Muric schoot binnen, maar was even daarvoor tot verbazing van velen afgefloten. De goal ging niet door.

Nog voor het half uur was verstreken kwam de 1-0 er toch. Danny Bakker stiftte de bal op keurige wijze over doelman Ter Wielen in het doel. Bij die goal bleef het in de eerste helft. ,,In het begin werd er door Achilles redelijk hoog druk gezet en daar hadden we even moeite mee", had Stam gezien. ,,Maar toen we in het ritme kwamen konden we het spel snel verplaatsen en kwamen we verdiend op 1-0. Dan hoop je dat je de score verder kunt uitbouwen, maar dat lukte helaas niet."

Sam Hendriks pikte zijn goaltje weer mee. Hij scoorde de 3-1.
Sam Hendriks pikte zijn goaltje weer mee. Hij scoorde de 3-1.

Magere marge
Die magere marge moest Jong Ajax in de tweede helft zien uit te bouwen, maar daar slaagde de ploeg aanvankelijk niet in. Sterker nog, de gasten kwamen langszij. Want zonder noemenswaardige Amsterdamse tegenstand kon Achilles vanuit het middenveld zo doorlopen naar het doel van Onana. Die was kansloos op een inzet van Hendriks, 1-1.

De thuisploeg liet zich echter allerminst uit het veld slaan en deed drie minuten later iets terug. Aschraf El Mahdioui schoot in de 53e minuut prachtig raak, 2-1 en drie minuten later kreeg Pelle Clement het op zijn heupen. De als rechtsback geposteerde Clement haalde de achterlijn, zette goed voor en zag dat Sam Hendriks hard binnen werkte, 3-1.

Daarmee bezorgde hij Jong Ajax een heerlijke start van het nieuwe jaar. Lang kan het jonge team niet stilstaan bij de zege. Maandag wacht immers Helmond Sport alweer, dat deze avond met liefst 1-4 van MVV won. ,,Het kan een mooie week worden", sprak Stam tegen Ajax TV. ,,Als alles meezit kunnen we bij Helmond Sport een resultaat halen, maar die ploeg is erg goed. Dat wordt niet makkelijk."

Scoreverloop: 28. Bakker 1-0, 51. Hendriks 1-1, 53. El Mahdioui 2-1, 56. Hendriks 3-1.

Jong Ajax: Onana; Clement (75. Lartey-Sanniez), Van Bruggen, Warmerdam, Owusu; El Mahdioui, De Jong, Bakker; Muric, Hendriks, Acolatse

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Kai int Veen