Menu
Jong Ajax begint seizoen met zege

Jong Ajax begint seizoen met zege

Jong Ajax heeft zijn eerste oefenduel van seizoen 2014-2015 gewonnen. Het team van het nieuwe trainersduo Jaap Stam/Andries Ulderink was op de Toekomst met 2-0 te sterk voor de amateurs van Hollandia.

Jong Ajax had de hele eerste helft een licht overwicht op Hollandia. Met spelers als Dejan Meleg en Anwar El Ghazi (zaterdag nog drie keer trefzeker voor het eerste) was dat ook geen grote verrassing. Danzell Gravenberch was het dichtst bij de openingstreffer. De van NEC teruggekeerde middenvelder schoot uit een indirecte vrije trap keihard op de kruising. El Ghazi was ook dreigend, en zag een fraai doelpunt (lobje over de keeper) worden afgekeurd vanwege buitenspel.

De eerste treffer van het nieuwe seizoen viel in de 59ste minuut. Django Warmerdam, één van de negen nieuwe spelers die in de tweede helft werd ingebracht, schoot van dichtbij raak. Sam Hendriks maakte 20 minuten later de 2-0: hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en plaatste de bal beheerst achter de Hollandia-doelman. Ajax dicteerde de hele tweede helft het spel, maar Hollandia bleek te taai om tot een echt hoge uitslag te komen.

Andries Ulderink keek redelijk tevreden terug op de seizoensopener. ,,We zitten pas in de derde week van de voorbereiding, dus nog niet alles liep perfect. Maar ik zag wel heel veel gretigheid en dat stemt me tevreden. In de eerste helft maakten we onnodig veel fouten aan de bal, na rust liep dat al een stuk beter. Toen creëerden we zes. zeven kansen en maakten we ook de twee doelpunten."

Opstelling Jong Ajax 1e helft: Alblas; Noordhoff, Van Bruggen, Gravenberch, Kuipers; Boccara, Domingo, Bakker; El Ghazi, Meleg, Menig.

Opstelling Jong Ajax 2e helft: Alblas; Owusu, Mirani, Van Koesveld, Kuipers (60. Keskin); Vissie, El Hasnaoui, Warmerdam, Lukoki, Hendriks, Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Andries Ulderink en Jaap Stam zaten voor het eerst samen op de bank. Andries Ulderink en Jaap Stam zaten voor het eerst samen op de bank.
Sam Hendriks maakte de 2-0. Sam Hendriks maakte de 2-0.
Django Warmerdam tekende voor de eerste Jong Ajax-treffer van 2014-2015. Django Warmerdam tekende voor de eerste Jong Ajax-treffer van 2014-2015.
Bas Kuipers droeg de aanvoerdersband, hij speelde als enige veldspeler een uur. Bas Kuipers droeg de aanvoerdersband, hij speelde als enige veldspeler een uur.
Anwar El Ghazi was dreigend de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Anwar El Ghazi was dreigend de eerste helft, maar kwam niet tot scoren.
Norbert Alblas hield zijn doel schoon. Norbert Alblas hield zijn doel schoon.
Sinan Keskin draait tussen zijn tegenstanders door. Sinan Keskin draait tussen zijn tegenstanders door.
Leeroy Owusu in duel. Leeroy Owusu in duel.
Helaas werd deze treffer van El Ghazi afgekeurd vanwege buitenspel. Helaas werd deze treffer van El Ghazi afgekeurd vanwege buitenspel.
Milan Vissie tekende dinsdagmiddag zijn eerste profcontract en stond een paar uur later alweer binnen de lijnen. Milan Vissie tekende dinsdagmiddag zijn eerste profcontract en stond een paar uur later alweer binnen de lijnen.