Menu
Jong Ajax begint voorbereiding op seizoen 2017-2018

Jong Ajax begint voorbereiding op seizoen 2017-2018

Jong Ajax is maandagmorgen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het adidas miCoach Performance Centre trainden de beloften voor de eerste keer onder toeziend oog van het kersverse trainersduo Michael Reiziger en Winston Bogarde. ,,Een eerste training is belangrijk om te zien hoe ver de jongens zijn en hoe ze terug zijn gekomen van vakantie", aldus assistent-trainer Bogarde.

De eerste werkdag van de Jong Ajacieden bestond vooral uit veel conditieoefeningen en het losmaken van de spieren. Rek- en strekoefeningen, opdrukken en vooral heel veel sprintjes vormden de start van het nieuwe seizoen. Ook Justin Kluivert en Daley Sinkgraven deden mee maandag. Zij beginnen een paar dagen eerder dan hun collega's van Ajax 1 aan de voorbereiding.

Complete voetballers
Hoofdtrainer Reiziger heeft een duidelijk doel voor ogen. ,,Het is onze taak om deze jongens klaar te stomen voor het grote werk. Als staf zijnde moeten we complete voetballers creëren.''

De voormalig rechtsback hoefde voor de benodigde informatie over de spelers niet ver te zoeken. Zijn assistent Bogarde heeft hem van de spelersprofielen voorzien. ,,Michael is natuurlijk nieuw bij de club, ik ben hier al tijden actief en kan hem daarom goed voorbereiden. Hij weet dus wat voor groep hij voor zich krijgt", aldus de voormalig individuele trainer.

Michael Reiziger (l) en Winston Bogarde (r) kijken aandachtig toe.
Michael Reiziger (l) en Winston Bogarde (r) kijken aandachtig toe.

A-selectie of Jong Ajax?
Voor aanvoerder Carel Eiting is Reiziger geen geheel onbekend gezicht. ,,In Ajax O17 hebben we al heel kort samengewerkt. Ik ken hem dus al redelijk goed.'' Waar Eiting komend seizoen precies speelt blijft voorlopig nog gissen. ,,Donderdag sluit ik aan bij de A-selectie en train ik twee dagen mee. Vervolgens ga ik ook mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Voor mij persoonlijk is het van groot belang dat ik goed speel en veel minuten maak", vertelt de 19-jarige middenvelder.

Lees ook: Staf Jong Ajax compleet

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl / Louis van de Vuurst