Menu

Jong Ajax behaalt belangrijke overwinning

In de Utrechtse Galgenwaard won Jong Ajax maandagavond met 1-0 van Jong FC Utrecht. Gaston Sangoy kopte in de eerste helft raak uit een vrije trap van Rachid Tiberkanine. Tom Soetaers viel na rust geblesseerd uit.

Behalve Tom Soetaers speelden ook Filipe en Stanley Aborah met de selectie van John van den Brom en Fred Grim. Robin Muller van Moppes raakte enkele dagen geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie en kon dus niet in actie komen. Zijn plaats op het middenveld, waar hij de laatste paar wedstrijden speelde, werd overgenomen door Urby Emanuelson. In het centrum van de verdediging moesten Hedwiges Maduro en Ruud Kras voorkomen dat FC Utrecht gevaarlijk kon worden.

Jong FC Utrecht, van wie meer dan de helft van de ploeg spelers uit de A-selectie waren, had er alles aan gedaan om het Ajax zo lastig mogelijk te maken. Maar vooral in de eerste helft speelden de Amsterdammers sterk, vonden ze goed de vrije man en kwamen op voorsprong via Gaston Sangoy. De Argentijn kopte uit een vrije trap van Rachid Tiberkanine raak.

De thuisploeg had geen antwoord op het goede spel van de gasten. Utrecht kreeg nauwelijks kansen, terwijl Ajax wel wat mogelijkheden wist te creƫren, maar wat ongelukkig was in de afwerking.

In de tweede helft speelde Ajax minder goed. ,,Dat kwam gedeeltelijk doordat Utrecht agressiever ging spelen'', analyseerde coach John van den Brom na afloop. Ondanks het aandringen van Utrecht deed de Ajax-verdediging zijn werk en liet de Domstedelingen niet dichtbij het doel komen. Dat leverde Emmanuel Boakye, Rasmus Lindgren en Rachid Tiberkanine echter wel een gele kaart op. Tegenvaller was dat Tom Soetaers het veld moest verlaten. De Belg kreeg een schop op zijn voet en moest worden vervangen door Etienne Esajas.

,,We hebben goed gespeeld, vooral in de eerste helft'', vond Van den Brom. ,,Op basis van strijdlust en de wil om te winnen hebben we ook gewonnen. En omdat Utrecht met veel spelers uit de A-selectie aantrad, is het een goed resultaat. Het was een belangrijke overwinning'', aldus de trainer van de Beloften.

Jong Ajax blijft met 29 punten uit 11 wedstrijden koploper in de Beloftencompetitie. Jong Feyenoord maakte geen misstap tegen Twente en blijft, met een wedstrijd minder gespeeld, op zeven punten achterstand staan.


Opstelling Ajax: Vermeer, Boakye, Maduro, Kras, Filipe, Emanuelson, Aborah, Lindgren, Tiberkanine, Sangoy en Soetaers.