Menu

Jong Ajax behaalt goede overwinning

Na een competitieloze week moest Jong Ajax maandagavond in Rotterdam aantreden tegen Jong Excelsior. In een goede wedstrijd wonnen de Amsterdammers met 2-0. Rachid Tiberkanine scoorde voor rust en Ryan Babel sloeg in de laatste minuut toe.

Maarten Stekelenburg stond onder de lat bij het team van John van den Brom. De reserve-keeper van Oranje is weer fit na zijn blessure en moet weer wedstrijdritme opdoen. Serginhio Sahadewsing en Gastón Sangoy waren vanwege blessures niet inzetbaar.

Voor Stekelenburg posteerde Van den Brom Robin Muller van Moppes als rechtsback. ,,Naar aanleiding een mindere wedstrijd van Emmanuel Boakye kozen we vandaag voor Muller van Moppes. En ik moet zeggen dat hij het heel goed heeft gedaan. Hij heeft vrijwel foutloos gespeeld, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht'', verklaarde Van den Brom na afloop.

Hedwiges Maduro, Thomas Vermaelen en Filipe waren de andere verdedigers. Rasmus Lindgren speelde rechts op het middenveld, Urby Emanuelson aan de andere kant en Rachid Tiberkanine speelde op 'tien'. Tom de Mul, Ryan Babel en Etienne Esajas vormden de voorhoede tegen de Rotterdammers.

Ajax zette de thuisploeg vanaf het startsignaal onder druk en wist dat de hele wedstrijd vol te houden. Na een goede actie aan de rechterkant van Ryan Babel schoot Tiberkanine de 0-1 uit een moeilijke hoek binnen. Ondanks de vele kansen van Ajax was dat ook de ruststand.

In de tweede helft veranderde niet veel. Ajax bleef druk zetten en Excelsior kwam er nauwelijks uit. ,,Dat was onze verdienste'', vond Van den Brom. ,,Ik denk dat zij in totaal twee of drie corners hebben gehad, ze zijn nauwelijks gevaarlijk geweest. Dat hebben wij dus goed gedaan.''

Ondanks de vele kansen, ook in de tweede helft, wist Ajax het overwicht niet om te zetten in veel doelpunten. Pas in de laatste minuut stelde Babel de winst veilig. Na een assist van Lindgren schoot de Ajax-spits de 0-2 binnen.

,,Dat is eigenlijk het enige smetje op de wedstrijd'', zei Van den Brom. ,,We waren ongelukkig in de afwerking en misten scherpte voor het doel op de juiste momenten. Doordat Babel pas in de laatste minuut 0-2 maakte, bleef het onnodig spannend. Want zolang het 0-1 blijft, weet je dat er aan de andere kant ook een doelpunt kan vallen. Maar eigenlijk hebben we niks weggegeven achterin. En omdat we toch veel kansen hebben gecreëerd, kan ik spreken van een goede wedstrijd. Excelsior staat niet laag op de ranglijst, dus eigenlijk ben ik heel blij.''

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Muller van Moppes, Maduro, Vermaelen, Filipe, Lindgren, Tiberkanine (´80 Rusculleda), Emanuelson, De Mul (´82 Bechan), Babel, Esajas.