Menu

Jong Ajax bekert tegen Huizen

Na drie goede wedstrijden in de poule van de Amstel Cup staat Jong Ajax dinsdagavond de eerste knock-outronde te wachten. Daarin moet het team van Johnny van 't Schip het opnemen tegen de zaterdagamateurs van Huizen.Vorig seizoen troffen de Ajax-talenten dit team ook. Toen werd het 5-1. De bekerwedstrijd begint om 19.30 uur, de entree bedraagt 2,50 euro.

Jong Ajax, of Ajax 2 zoals het team in het bekertoernooi heet, draaide goed warm in de poulewedstrijden. Liefst 15 keer troffen de talenten doel en twee keer kregen ze een doelpunt tegen. Dat was tegen AZ, dat op de Toekomst niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Tegen de amateurs van Ter Leede (7-0) en Hollandia (6-0) hoefden de keepers geen goals te incasseren.

Vorig seizoen hield Huizen lang stand tegen Ajax 2. Na een 2-1 ruststand en een akkefietje tussen scheidsrechter Oskamp en Huizen-trainer Roy Wesseling, slaagde Ajax er pas zeven minuten voor tijd in de marge te vergroten. Opvallend is dat alle doelpuntenmakers uit die wedstrijd momenteel niet meer bij Ajax voetballen: Knopper (verhuurd aan Aris FC), Van der Gun (verhuurd aan Willem II) en Hosé (contract beëindigd). Maar ook van de spelers die verder in het team stonden zijn alleen Bergdølmo, Maxwell en Pienaar nog actief. Lobont en Heitinga zijn geblesseerd, Vierklau is weg en Walker, Obodai en Quansah spelen in België bij GBA.

Huizen moet hun topscorer van vorig seizoen missen. Martijn Gootjes stapte over naar Cambuur Leeuwarden. Ook Bronkhorst koos voor het betaald voetbal. Hij speelt bij Groningen.

Trainer Roy Wesseling is niet blij met het duel zo op een midweekse dag liet hij in De Gooi- en Eemlander weten. ,,Eigenlijk vind ik het vervelend dat we op dit moment Ajax 2 ontmoeten", zei hij tegen verslaggever Jan van Reenen van de krant. ,,Je moet daarbij in ogenschouw nemen dat je van de honderd duels met Ajax 2 er 99 verliest. Ga er maar vanuit dat een aantal spelers, dat vanmiddag in de basis stond, er in Amsterdam niet bij zal zijn. Want de wedstrijd tegen Spakenburg is voor ons veel belangrijker."

Huizen veroverde afgelopen weekeinde de eerste periodetitel in de hoofdklasse B door met 0-5 te winnen bij Zwart-Wit '28. In die wedstrijd haalde de regerend kampioen in de eerste helft een zeer hoog niveau en scoorde middels Aboikoni, die vorig jaar tegen Ajax 2 de enige treffer maakte, de 0-1. De tweede kwam na een botsing tussen Zwart-Witverdediger Van der Stelt en Huizen-spits Kemper tot stand. In het laatste kwartier van de wedstrijd maakten Dennis van der Steen, Arnoud van Toor en Erwin van der Lugt de hand vol. Maar of zij er dinsdagavond bij zullen zijn op de Toekomst is dus de vraag.