Menu
Jong Ajax bekert verder

Jong Ajax bekert verder

In een slechte wedstrijd versloeg Jong Ajax zaterdagavond Joure in het duel om de Amstel Cup. Tom de Mul en Stanley Aborah scoorden voor rust voor 2-0 en dat was ook de eindstand. ,,We hebben gewonnen en daarmee is alles gezegd", verklaarde John van den Brom na afloop.

De trainer van de Beloften beschikte over zes spelers van de A-selectie: Bogdan Lobont, Anthony Obodai, Thomas Vermaelen, Rasmus Lindgren, Tom de Mul en Yannis Anastasiou. Het zestal speelde de hele wedstrijd, maar kon het verschil in het bekerduel niet maken.

Jong Ajax begon redelijk goed aan de wedstrijd. Tom de Mul zette de Amsterdammers na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Stanley Aborah maakte er na een half uur 2-0 van. De aanvoerder van Jong Ajax verzilverde een toegewezen penalty nadat Lindgren in het strafschopgebied onderuit was gehaald.

Maar na rust was het niet best. ,,We speelden in een te laag tempo, de passing was fout, eigenlijk ging alles fout wat er fout kon gaan", vond Van den Brom. ,,De wedstrijd ging als een nachtkaars uit om maar eens een cliché te gebruiken."

De trainer kende een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen en had graag gezien dat zijn team die lijn had doorgezet in de wedstrijd tegen Joure. ,,Je hoopt datgene waar je in de voorbereiding mee bezig bent geweest, terug te zien op het veld op het moment dat de competitie gaat beginnen. Maar de tweede helft met name was heel erg slecht. We hebben het onszelf daardoor moeilijk gemaakt, want Joure speelde sportief en vocht voor wat ze waard was. Helaas konden de jongens van de A-selectie ook niets extra's brengen vandaag", aldus Van den Brom. ,,Vorig jaar speelden we in de eerste ronde van de Amstel Cup een goede wedstrijd tegen Roda Raalte maar verloren we. Nu speelden we slecht maar zijn we wel een ronde verder. En dat telt wel."

Opstelling Ajax:
Lobont, Obodai, Boakye, Schilder, Vermaelen, Lindgren, Aborah, Tiberkanine, De Mul, Anastasiou, Sahadewsing.
Keizer, Martina en Kalkhuis vervingen Aborah, Tiberkanine en Sahadewsing.