Menu

Jong Ajax bereidt zich voor in hitte

Geen tropenrooster voor Jong Ajax deze vrijdag. Op het heetst van de dag trainden de beloften volgens normaal schema. Trainer John van 't Schip legde uit waarom: ,,We spelen zaterdag op het Hilversum Toernooi om 13.00 uur. Zo kunnen de jongens alvast een beetje aan wennen aan de temperatuur."

Johnny Heitinga en Nigel de Jong trainden mee met de selectie van John van 't Schip en Marco van Basten. Beide Ajacieden zullen ook meedoen met de Beloften aan het Hilversum Toernooi. Didi Longuet trainde niet mee met de groep, hij liep zijn rondjes op het veld ernaast. Ook Gabriel Mofokeng was vanwege een blessure niet op het veld.

Het begin van de training was rustig. Na de warming-up werden wat positiespelletjes gedaan. Maar de partijvorm die volgde was pittig. Het doel van de partij was snel omschakelen. Zodra een team scoorde aan de ene kant, werd meteen van helft verwisseld en diende dat team in het andere doel te scoren. Marco Van Basten zorgde ervoor dat er na een doelpunt niet stiekem even werd uitgerust.

De training werd beëindigd door een reeks strafschoppen. Iedereen diende er een te nemen. Van Basten probeerde wat spanning toe te voegen aan de reeks. ,,Het is de beslissende penalty, Ajax is van jou afhankelijk", probeerde hij bij Jerold Promes. En tegen José Valancia zei hij: ,,Je neemt de belangrijkste penalty namens Ecuador. Het is de finale van het WK." De Ajacieden die rustig in het gras op hun beurt zaten te wachten, konden hun gegrinnik niet onderdrukken.

Niklas Moisander kende geen medelijden met zijn broer in het doel en schoot snoeihard tegen de touwen. Toen iedereen geweest was, moest alleen nog keeper Henrik Moisander een penalty nemen. ,,Wie gaat er even in het doel?" vroeg Van 't Schip. Meteen meldde Jamal Akachar zich en nam zelfverzekerd plaats tussen de twee palen. Nog voor Moisander de bal had geplaatst, liep Akachar al naar de rechterkant van het doel. Een mooie duik van de spits zat er niet in, in hem schuilt geen onontdekt keeperstalent. Degene die miste, moest voor straf tien buikspierherhalingen doen en tien keer opdrukken. Daniel de Ridder probeerde onder de buikspieroefening uit te komen, maar het allesziend oog van John van 't Schip had het goed gezien. Voor straf moest De Ridder twee series doen.

Op Sportpark Crailoo in Hilversum speelt Jong Ajax zaterdag de eerste van twee wedstrijden van het Hilversum Toernooi. Het duel begint om 13.00 uur, tegenstander is Jong Vitesse.