Menu
Jong Ajax besluit debuutduel Tim Krul met gelijkspel

Jong Ajax besluit debuutduel Tim Krul met gelijkspel

Jong Ajax heeft het officiële debuut van Tim Krul niet op kunnen luisteren met een overwinning. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd het 2-2. Anwar El Ghazi was de belangrijkste man aan de kant van Jong Ajax, hij maakte beide doelpunten.

Jong Ajax begon met een compleet andere opstelling als in voorgaande wedstrijden. Naast Krul had trainer Marcel Keizer basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Mauro Savastano, Damil Dankerlui en Noussair Mazraoui. Ezra Walian kreeg een kans op de spitspositie.

Slordig begin
De wedstrijd begon aan beide kanten slordig, al had Jong FC Utrecht het betere van het spel. De Ajacieden wisten elkaar moeizaam te vinden en vaak was de inspeelpass niet zuiver genoeg. Binnen een kwartier kwamen de Domstedelingen dan ook op een 1-0-voorsprong, toen Gyrano Kerk van dichtbij toesloeg.

Ajax ging na de matige openingsfase over op een 3-5-2-opstelling, met Pelle Clement als 10 en Walian en El Ghazi voorin. Dat leverde direct de eerste kansen op, met een geblokt schot van Walian en een kopbal van Léon Bergsma. Het was echter El Ghazi die Jong Ajax met een harde kopbal op gelijke hoogte bracht. Lang konden de Ajacieden daar overigens niet van genieten, want even later schoot Kristoffer Peterson knap uit de draai de 2-1 binnen. Walian raakte daarna nog de paal, maar het was veel te weinig wat Jong Ajax liet zien in de eerste helft.

Tim Krul keepte maandag zijn eerste officiële wedstrijd als Ajacied.
Tim Krul keepte maandag zijn eerste officiële wedstrijd als Ajacied.
Anwar El Ghazi was met twee treffers belangrijk voor Jong Ajax.
Anwar El Ghazi was met twee treffers belangrijk voor Jong Ajax.
El Ghazi baalt na een gemiste kans.
El Ghazi baalt na een gemiste kans.
Fraaie redding van (Jong) Ajax-debutant Krul.
Fraaie redding van (Jong) Ajax-debutant Krul.
Jong Ajacied Frenkie de Jong duelleert met oud-Ajacied Rodney Sneijder.
Jong Ajacied Frenkie de Jong duelleert met oud-Ajacied Rodney Sneijder.

Gevaarlijke El Ghazi
Na rust kwam Jong Ajax iets beter in de wedstrijd. Vooral El Ghazi was gevaarlijk. Eerst miste hij nog één-op-één voor de keeper en kende een kopbal te weinig kracht, maar even later schoot hij van afstand schitterend in de rechterbovenhoek.

Door de 2-2 kreeg Jong Ajax meer vertrouwen; de Jong Ajacieden creëerden ook meer kansen. Vooral de schoten van Clement en Mazraoui misten precisie. Van Jong Utrecht had Ajax weinig meer te duchten, al bleef het oppassen voor de tegenstoot.

Ondanks de betere tweede helft scoorde Jong Ajax niet meer. De ploeg van Keizer slaagde er wederom niet in een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Met het gelijke spel wipt Jong Ajax wel over NAC Breda heen naar de 5e plaats in de Jupiler League.

Keizer was vooral niet te spreken over de eerste helft. ,,We waren slordig aan de bal’’, keek de Jong Ajax-trainer kritisch terug. ,,Alles werd ook in de drukte gespeeld. We kunnen veel beter. In de tweede helft waren we wel vaster aan de bal, we hebben meer kansen gecreëerd en een goede goal gemaakt. Al met al ben ik wel teleurgesteld. We hadden moeten winnen en dat hebben we niet gedaan."

Ondanks het teleurstellende resultaat was er wel goed nieuws te melden over de terugkeer van enkele langdurig geblesseerden. ,,We hebben drie spelers in het veld gehad die het afgelopen jaar misschien geen enkele hele wedstrijd hebben gespeeld. Tim Krul, Mauro Savastano en Ezra Walian hebben na lange tijd weer hun rentree gemaakt. Ze hebben degelijk gespeeld en een stap in de goede richting gezet. Voor die jongens is dat prima, daar kunnen we tevreden over zijn."

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 2-2 (2-1)
Scoreverloop: 14. Gyrano Kerk 1-0, 28. Anwar El Ghazi 1-1, 34. Kristoffer Peterson 2-1, 57. Anwar El Ghazi 2-2

Opstelling Jong Ajax: Tim Krul, Deyovaisio Zeefuik, Terry Lartey-Sanniez, Léon Bergsma (86. Azor Matusiwa), Mauro Savastano, Frenkie de Jong, Damil Dankerlui, Noussair Mazraoui (69. Markus Bay), Anwar el Ghazi, Ezra Walian, Pelle Clement

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto’s: Pro Shots/Erwin Spek