Menu
Jong Ajax besluit seizoen met verlies

Jong Ajax besluit seizoen met verlies

Jong Ajax heeft tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in de Jupiler League niet voor een stunt kunnen zorgen. Bij De Graafschap verloren de spelers van trainer Fons Groenendijk met 2-0 dankzij twee goals van oud-Ajacied Vincent Vermeij.

Was er afgelopen maandag nog een flitsende 4-0-overwinning behaald op Helmond Sport, nu troffen de Amsterdamse talenten een fanatiek De Graafschap. De thuisploeg was er alles aan gelegen deze wedstrijd te winnen, want dan zou de ploeg via de play-offs mogelijk terug in de Eredivisie kunnen komen. Daar tegenover stond een Jong Ajax dat grote personele problemen kende. ,,Ten opzichte van maandag speelden er toch zes à zeven andere jongens. Bovendien was Jairo Riedewald ziek, Riechedly Bazoer geschorst en Abdel El Hasnaoui geblesseerd. Dan krijg je een ander Jong Ajax, een kwetsbaar Jong Ajax", aldus trainer Fons Groenendijk.

Met drie voormalige Ajacieden in de basis - Nathaniel Will, Vlatko Lazic en Vincent Vermeij, nam De Graafschap al snel de leiding via de boomlange Vermeij. Een klein kwartier later was hij het opnieuw die doelman Mickey van der Hart verschalkte, 2-0. Groenendijk: ,,We hadden een moeizame start, maar na de tweede goals hebben we ons toch in de wedstrijd gevochten. Via Lobotka - hij kwam net niet tot afronden - en Becker - redding keeper - kregen we in de eerste helft nog mogelijkheden. In de tweede helft had Meleg nog een goede kans. Maar die kansen gingen er niet in. Misschien als we die aansluitingstreffer wel hadden gemaakt, had het anders kunnen gaan. Maar de overwinning van De Graafschap was terecht."

Het was Fons Groenendijk niet gegeven zijn laatste officiële duel als coach van Jong Ajax te winnen. Het was Fons Groenendijk niet gegeven zijn laatste officiële duel als coach van Jong Ajax te winnen.

,,Deze week was eigenlijk een blauwdruk van het seizoen", constateerde Groenendijk. ,,We speelden uitstekend tegen Helmond Sport, maar verliezen vier dagen later in een heel andere samenstelling van een fysiek sterker De Graafschap dat zich nog kon plaatsen voor de play-offs. Bovendien was het voor sommige jongens wel even wennen aan achtduizend man publiek. Maar we moeten wel het grotere plaatje blijven zien en dat is dat we in dienst staan van het eerste elftal."

Scoreverloop: 6. Vermeij 1-0, 20. Vermeij 2-0

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Anderson (46. Sno), Tete, Kuipers, De Bondt; Van den Boomen, Andersen, Lobotka (62. Hendriks); Becker (74. Keskin), Meleg, Sana.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Ronald Bonestroo