Menu
'Jong Ajax bij eerste zes moet kunnen'

'Jong Ajax bij eerste zes moet kunnen'

Jong Ajax bereidt zich voor op een nieuw seizoen in de Jupiler League. Het team bestaat uit een mix van Ajax 1 en doorgestroomde spelers uit de A1. Daarnaast zijn er enkele ervaren krachten die vorig seizoen veel minuten in Jong Ajax maakte. Een van hen is de 19-jarige Django Warmerdam, die ambitieus is in zijn doelstellingen met Jong Ajax: ,,De top-6 moet mogelijk zijn.”

Jong Ajax oefende afgelopen woensdagavond tegen JVC Cuijk en kwam pas na rust op stoom tegen de Topklasser. Warmerdam was vooral tevreden over de tweede helft: ,,De eerste helft was wat slordig, waardoor we wat kansen weggaven. Ik denk dat we het in de tweede helft goed oppakten en en meer de diepte zochten. Zij konden geen druk meer geven waardoor we meer ruimte kregen.”

Waar Warmerdam vorig seizoen voornamelijk op het middenveld in actie kwam, liggen zijn kansen komend jaar misschien wel in de verdediging. Tegen JVC Cuijk werd de aanvoerder centraal in de defensie en later op linksback geposteerd. Vanuit de A1 stroomt er bovendien behoorlijk wat talent door op het drukbezette middenveld: ,,Mijn lievelingplek is nog steeds op het middenveld, links of rechts. Er is dit seizoen natuurlijk veel concurrentie op die posities, maar ook op andere plekken moet ik kunnen spelen. De verdediging is niet mijn lievelingspositie maar ik kan er wel uit de voeten.”

Warmerdam over Jupiler League: ,,Vooral voetballend en in snel combinatiespel zijn we goed. Fysiek wordt het lastig, dus we moeten vaak uit de duels proberen te blijven blijven."
Warmerdam over Jupiler League: ,,Vooral voetballend en in snel combinatiespel zijn we goed. Fysiek wordt het lastig, dus we moeten vaak uit de duels proberen te blijven blijven."

Meer bagage
Warmerdam heeft er al een jaar in het betaald voetbal opzitten, kwam bovendien al uit voor Jong Oranje en heeft dus meer ervaring dan veel ‘nieuwe’ spelers van Jong Ajax. Die nieuwe gezichten hebben al wel wat wedstrijden meegepakt aan het eind van vorig seizoen, maar kwamen toch voornamelijk uit in de juniorencompetitie. ,,Ik merk wel dat ik iets meer bagage heb, nu ik een jaar Jupiler League heb gespeeld. Ik vond het vorig jaar persoonlijk wel een grote stap, vooral het fysieke aspect. We hebben ook dit jaar weinig grote jongens, dus we moeten het voetballend oplossen en de bal snel laten gaan. Ik denk dat ik de jongere jongens wel kan helpen op dat vlak.”

Waar aan de onderkant veel A1-spelers doorschuiven, zal er ook aan de bovenkant regelmatig aanwas zijn uit het eerste elftal. Volgens Warmerdam kan dit zowel een voor- als een nadeel zijn. ,,Er komt met spelers uit het eerste een hoop kwaliteit bij, dat is natuurlijk erg goed. Maar met de jongens met wie ik normaal train werk je dag in en dag uit. Dan ben je op elkaar ingespeeld, en als er andere jongens bijkomen heb je soms wat miscommunicatie in het veld. Dat was vorig jaar ook het geval, maar met het team wat we nu hebben moeten we ver kunnen komen.”

En ver komen in de Jupiler League gaat volgens Warmerdam verder dan alleen een plek in het linkerrijtje. In het debuutseizoen van Jong Ajax in de Juper League eindigden de beloften als twaalde. Vorig seizoen besloot Jong Ajax de competitie op de tiende plaats. ,,Ik denk dat we in de top-6 kunnen en moeten eindigen. Met de kwaliteiten die we hebben moet dat kunnen lukken. Vooral voetballend en in snel combinatiespel zijn we goed. Fysiek wordt het lastig, dus we moeten vaak uit de duels proberen te blijven blijven. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk spelen en wie weet krijg ik wel een kans op meer. Het wordt hopelijk een heel mooi seizoen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots