Menu
Jong Ajax blameert zichzelf tegen SC Cambuur

Jong Ajax blameert zichzelf tegen SC Cambuur

Jong Ajax heeft maandag een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen SC Cambuur. Een collectieve off-day zorgde ervoor dat de ploeg geen schijn van kans had en met een smadelijke 0-6-nederlaag ten onder ging.

Ontluisterende eerste helft
Vanaf minuut 1 zat Jong Ajax niet in de wedstrijd. Het 1e kansje was weliswaar voor de Amsterdammers, toen Ché Nunnely naast schoot op aangeven van Ryan Gravenberch, maar daarna was het Cambuur wat de klok sloeg.

Eerst profiteerde oud-Ajacied Sam Hendriks van een misverstand tussen Dominik Kotarski en de Ajax-defensie en enkele minuten later kopte Matthew Steenvoorden een vrije trap binnen. Jong Ajax zocht naar de aansluitingstreffer, maar schoot via Victor Jensen en Danilo naast. De volgende Friese klappen volgden al snel.

Jong Ajax-verdediger Sven Botman komt te laat bij Nigel Robertha, die namens Cambuur op doel schiet.
Jong Ajax-verdediger Sven Botman komt te laat bij Nigel Robertha, die namens Cambuur op doel schiet.

Spits Nigel Robertha liep een voorzet van Hendriks binnen en scoorde 10 minuten later met een laag schot. De teleurstelling werd almaar groter toen Kotarski de bal zomaar inleverde bij Cambuur, dat na 37 minuten al op 0-5 stond. Jong Ajax hing als een murw geslagen bokser in de touwen, en zocht de kleedkamer op met de wetenschap dat de kans op een Elfstedentocht deze maand nog groter is dan de kans op een resultaat.

Ook na rust slap
Cambuur deed het na rust wat kalmer aan en Jong Ajax mocht zodoende wat rondkijken op de Friese helft. Tot grote kansen kwam het niet, al kwam het dankzij het inbrengen van de meer balvaste Lassina Traoré iets meer tot een overwicht. 

De Burkinees schoot nog in mooie positie over, maar niet voordat Steenvoorden ongehinderd mocht binnenkoppen uit een corner en de stand op 0-6 bracht. In het restant van de wedstrijd speelde Cambuur de wedstrijd rustig uit. Jong Ajax moest lijdzaam toezien hoe de grootste thuisnederlaag uit de betaald voetbal-geschiedenis zich voltrok. 

Matthew Steenvoorden kopt de 0-2 binnen voor Cambuur, Danilo Pereira ziet het gebeuren.
Matthew Steenvoorden kopt de 0-2 binnen voor Cambuur, Danilo Pereira ziet het gebeuren.

Viel er dan werkelijk niets positiefs te ontdekken? Nee, eigenlijk niet. Met het schaamrood op de kaken dropen de Ajacieden af richting douche en het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag kan en moet de ploeg van Michael Reiziger zich revancheren, uit tegen Helmond Sport. 

Scoreverloop Jong Ajax - SC Cambuur 0-6 (0-5): 8. Hendriks 0-1, 11. Steenvoorden 0-2, 22. Robertha 0-3, 32. Robertha 0-4, 37. Hendriks 0-5, 67. Steenvoorden 0-6

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Dest, Schuurs, Botman, Kemper, Ekkelenkamp (78. Bijleveld), Gravenberch, Jensen (65. Kühn), Nunnely, Danilo (58. Traoré), Cerny

Lees ook: Highlights NEC - Jong Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots