Menu
Jong Ajax blijft scorend goed op dreef

Jong Ajax blijft scorend goed op dreef

Jong Ajax blijft goed op dreef in de voorbereiding op het seizoen 2015-2016. De Ajacieden versloegen zondag op de Toekomst de beloften van Newcastle United met klinkende cijfers: 7-3. Danny Bakker en Donny van de Beek scoorden allebei twee keer.

Ruim een maand na de eerste training, op 22 juni, komt de seizoenouverture in zicht voor de Ajacieden van de trainers Andries Ulderink en Jaap Stam. Jong Ajax opent het seizoen in de Jupiler League op vrijdag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen Achilles ’29.

Na eerdere, royale zeges op Hollandia (5-0), regioteam SDC Putten (0-9) en JVC Cuijk (5-0) legden de Amsterdammers ook Newcastle U23 hun wil op. Voetballend én scorend. Het 1-1-gelijkspel tegen De Treffers was de enige dissonant in de actuele uitslagenreeks. ,,De eerste 75 minuten waren zeer goed'', keek Ulderink terug op het treffen met Newcastle United. ,,Al hadden we wel dubbele cijfers moeten halen.'' Dat de thuisploeg de tien treffers niet haalde, of zelfs nóg vaker scoorde, had Jong Ajax helemaal aan zichzelf te wijten. ,,Het laatste kwartier werden we nonchalant'', vervolgde Ulderink, met irritatie in de stem. De Engelsen verkleinden de achterstand die fase van 7-1 naar 7-3. ,,We hebben die twee treffers gewoon weggegeven. We waren slordig. Ons spel was het laatste kwartier teleurstellend. Daar hebben we na afloop in de kleedkamer ook nog een woordje aan gewijd.’’

De overwinning stemde naderhand uiteindelijk toch tevreden. Ulderink en Stam zagen de eerste 75 minuten veel goeds van hun ploeg. Ulderink: ,,We creëerden volop kansen. De eerste 75 minuten waren daarom gewoon uitstekend. We stonden bij rust met 3-1 voor. Na 73 minuten was het 7-1. Vergeet ook niet dat dit Newcastle United eerder al won van zowel Jong FC Utrecht als Jong Vitesse.’’ Desondanks had Ulderink meer verwacht van de Magpies. ,,We hadden een iets hoger niveau verwacht. Of wij waren zo goed, dat ze dat niveau niet konden bereiken. Dat kan ook. Verdedigend kun je bij de drie tegendoelpunten vraagtekens zetten. Daarover ben ik niet tevreden. Maar aanvallend zijn we als team verder dan afgelopen jaar.’’ De Jong Ajacieden spelen komende week nog een oefenduel met Al Rayyan. Hopelijk kan Elton Acolatse er dan bij zijn. De aanvaller werd zondag na een halfuur bruut de wedstrijd uitgeschopt. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is van de Ajacied.

Scoreverloop: 1-0 Bakker, 2-0 Hendriks, 2-1, 3-1 Van de Beek, 4-1 Van de Beek, 5-1 Cerny, 6-1 Bakker, 7-1 El Azzouzi, 7-2, 7-3.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Lartey-Sanniez (65. El Hasnaoui), Mirani, Warmerdam (75. Vissie), Dankerlui; Clement, Van de Beek, Bakker; Muric, Hendriks (70. El Azzouzi), Acolatse (30. Cerny).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst