Menu
Jong Ajax blijft steken op 0-0

Jong Ajax blijft steken op 0-0

Jong Ajax is er niet in geslaagd drie punten te pakken tegen Jong PSV. De Amsterdamse talenten kregen donderdag in Eindhoven de beste kansen, maar bleven toch steken op 0-0.

,,Een enigzins geflatteerde uitslag”, concludeerde Ajax-coach Aron Winter na afloop. ,,Wij waren de betere ploeg, maar misten een beetje geluk.” Jong Ajax, met Dennis Gentenaar op doel en ook Nicolae Mitea en Olaf Lindenbergh in de ploeg, had in de eerste helft een uitgelezen kans op de openingstreffer. Stanton Lewis werd in het zestienmetergebied van PSV neergehaald door Michael Lamey, maar de scheidsrechter wees niet naar de strafschopstip.

Hoewel PSV af en toe gevaarlijk werd, bleef Jong Ajax ook na rust de beste ploeg op het veld. Dat Ajax in de tweede helft niet op 0-1 kwam, was opnieuw te danken aan een beslissing van de arbiter. Nicolae Mitea, die een sterke wedstrijd speelde, passeerde PSV-doelman Oscar Moens, maar de treffer van de Roemeen werd afgekeurd. ,,Jammer dat we niet hebben kunnen winnen”, zei Winter, die niet helemaal tevreden was over het spel van zijn ploeg. ,,We waren af en toe te slordig en misten de felheid die we vorige week tegen AZ hadden.”

Jordi Schell maakte zijn debuut voor Jong Ajax. Hij kwam in de tweede helft in het veld voor Stanton Lewis. ,,Jordi deed het het prima”, gaf Winter de debutant een compliment.