Menu
Jong Ajax boekt bekerzege op Jong AGOVV

Jong Ajax boekt bekerzege op Jong AGOVV

Jong Ajax heeft een belangrijke zege geboekt in de poulefase van de Beloftenbeker. De Amsterdamse talenten waren op de Toekomst met 2-0 te sterk voor Jong AGOVV.

Omdat Adrie Koster het Beloftenteam voorlopig heeft verlaten om als interimcoach bij het eerste aan de slag te gaan, zat Aron Winter tegen Jong AGOVV weer als eindverantwoordelijke op de bank. Bob de Klerk, overgekomen van de A1, fungeert totdat Koster weer terugkomt als zijn assistent. Hij beleefde een prima debuutavond. ,,Het is mooi dat we gewonnen hebben”, aldus de assistent-coach. ,,Al had de uitslag hoger moeten uitvallen. Het bevalt me in ieder geval prima bij de Beloften. Ik ben donderdag begonnen en dan moet je altijd even kijken hoe de samenwerking met Aron wordt ingevuld. Maar dat gaat heel goed. Ik krijg heel veel vrijheid en kan echt mijn ei kwijt.”

Bob de Klerk (links) zat voor het eerst op de bank bij Jong Ajax. Bob de Klerk (links) zat voor het eerst op de bank bij Jong Ajax.

Met het ‘nieuwe duo’ op de bank en Ajax 1-spelers Ismael Urzaiz, Robbert Schilder en Dennis Gentenaar in het veld begon Jong Ajax aan het derde bekerduel van het seizoen. Ajax ging aanvallend van start, maar raakte al na vier minuten Murat Yildirim kwijt. De rechtshalf maakte een verdedigende actie en liep daarbij een hersenschudding op. Vlak na het wegvallen van Yildirim kreeg Ajax via aanvoerder Donovan Slijngard (afstandschot), Urzaiz (kopbal) en Javier Martina (bijna alleen op de keeper) de eerste kansen. Na een kwartier zakte het spel van Jong Ajax iets in, maar dat betekende niet dat Jong AGOVV gevaarlijk werd. De Apeldoorners hadden gedurende de hele wedstrijd weinig in te brengen. Javier Martina zorgde met een afstandschot in de 38ste minuut uiteindelijk voor de openingstreffer. Urzaiz was nog dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal kon net weggewerkt worden door de Apeldoornse doelman.

Voor Murat Yildirim duurde de wedstrijd slechts een paar minuten. Hij liep in een duel een hersenschudding op. Voor Murat Yildirim duurde de wedstrijd slechts een paar minuten. Hij liep in een duel een hersenschudding op.

In de tweede helft bleef het eenrichtingverkeer. Nathaniel Will maakte in de 56ste minuut de tweede treffer van de avond. Net als Martina schoot hij van afstand raak. Marvin Hasselbaink leek voor de 3-0 te zorgen. De voor Urzaiz ingevallen voetballer schoot binnen na een mooie actie van Schilder en Chakib Tayeb, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het bleef bij 2-0 en de zege kreeg nog een smetje doordat Stanton Lewis in de laatste minuut een rode kaart kreeg vanwege natrappen. Maar ondanks dat was aanvoerder Donovan Slijngard tevreden. ,,Verdedigend hebben we niets weggegeven. Als we iets scherper waren had het misschien wel 5-0 kunnen worden.”

Jong Ajax heeft nu zes punten uit drie wedstrijden en staat achter Jong FC Omniworld en Jong FC Volendam op de derde plaats in de poule. Volendam is de vierde en laatste tegenstander van de Amsterdammers, die plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand hebben.

Ismael Urzaiz debuteerde bij Jong Ajax. Hij was in de eerste helft een paar keer dicht bij een treffer. Ismael Urzaiz debuteerde bij Jong Ajax. Hij was in de eerste helft een paar keer dicht bij een treffer.
Donovan Slijngard droeg maandag de aanvoerdersband. Zijn verdediging hield alles prima dicht achterin. Donovan Slijngard droeg maandag de aanvoerdersband. Zijn verdediging hield alles prima dicht achterin.
Chakib Tayeb zorgde op de linkerkant voor behoorlijk wat gevaar. Chakib Tayeb zorgde op de linkerkant voor behoorlijk wat gevaar.
Dionitio Liesdek kwam het veld in voor Murat Yildirim. Dionitio Liesdek kwam het veld in voor Murat Yildirim.
Stanton Lewis speelde een goede wedstrijd, maar liet zich in de laatste minuut gaan. Hij werd vanwege natrappen van het veld gestuurd. Stanton Lewis speelde een goede wedstrijd, maar liet zich in de laatste minuut gaan. Hij werd vanwege natrappen van het veld gestuurd.
Javier Martina was goed voor een paar hele mooie acties en een doelpunt. Javier Martina was goed voor een paar hele mooie acties en een doelpunt.
Nathaniel Will schoof na het wegvallen van Yildirim een plaatsje naar voren aan de rechterkant en tekende voor de 2-0. Nathaniel Will schoof na het wegvallen van Yildirim een plaatsje naar voren aan de rechterkant en tekende voor de 2-0.