Menu
Jong Ajax boekt derde zege op rij

Jong Ajax boekt derde zege op rij

Jong Ajax heeft maandagavond met 3-0 van Jong De Graafschap gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst maakte het team van coach Pieter Huistra geen fout tegen de hekkensluiter in de Eredivisie voor Beloften. Ogararu, Sarpong en Cvitanich waren trefzeker voor Jong Ajax.

Het duurde maandagavond lang voordat Jong Ajax definitief afstand van de bezoekers nam. In het laatste kwartier vielen de bevrijdende tweede en derde treffer, waardoor het team van de trainers Huistra en Fred Grim uiteindelijk toch een 'regelmatige overwinning' boekte.

Ook Huistra beaamde na afloop dat het lang had geduurd voordat zijn team de overwinning helemaal veiligstelde. ,,Gezien ons enorme overwicht hoopte je sneller op een tweede en derde goal. Want dan kan het uiteindelijk een grote uitslag worden. Aan de andere kant moesten we door de kleine voorsprong lang scherp blijven vanavond. Dat was dus ergens ook wel goed. We weten in ieder geval waar we aan kunnen werken", sprak hij met een verwijzing naar de vele kansen die Jong Ajax aanvankelijk onbenut liet.

De treffers die er maandag wel ingingen waren stuk voor stuk mooi. Eerst was het verdediger George Ogararu die na 26 minuten de openingstreffer maakte. De Roemeen stoomde via de rechterkant op en kon zich vervolgens ongehinderd een weg banen door het strafschopgebied van De Graafschap. Met een dito schot rondde hij zijn actie af: 1-0.

Het duurde daarna lang voordat Jong Ajax opnieuw tot scoren kwam. Het was dat de bezoekers Ajax-keeper Kenneth Vermeer een bijzonder rustige avond bezorgden, anders was de magere voorsprong gedurende de wedstrijd vaker onder druk komen te staan. Het spel speelde zich echter grotendeels op de helft van Jong De Graafschap af.

Sarpong tussen twee man van Jong De Graafschap in. Sarpong tussen twee man van Jong De Graafschap in.

Met name Cvitanich - die zondag tegen FC Twente niet tot de wedstrijdselectie van Ajax 1 behoorde - en Sarpong kregen gedurende de wedstrijd een aantal beste kansen. Vlak voor de 1-0 raakte Cvitanich met een strak schot de lat. Ook op andere momenten was de Argentijnse spits actief en kansrijk bij het spel betrokken. Huistra: ,,Het was een tijd geleden dat hij een hele wedstrijd had gespeeld. Hij was goed bij het spel betrokken en werkte hard. Ik vind dat hij het vanavond goed heeft gedaan."

De coach van Jong Ajax verwees met het compliment aan zijn spits onder meer naar het aandeel dat Cvitanich bij de uiteindelijke 2-0 en 3-0 had. In de 75ste en 78ste vielen beide bevrijdende treffers. Bij het tweede doelpunt zette hij met een kopbal bij de verste paal (na een voorzet van Ogararu) teamgenoot Sarpong vrij voor de keeper, die op zijn beurt de 2-0 binnenwerkte. Drie minuten later stond Cvitanich zelf aan het einde van de aanval toen hij attent reageerde op een afgeslagen schot van diezelfde Sarpong. Uit de rebound schoot Cvitanich resoluut raak: 3-0.

Tussen de tweede en derde treffer vond er nog een bijzonder moment op de Toekomst plaats. Aissati werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, wat aanvankelijk tot onbegrip bij de middenvelder leidde. In plaats van via de gebruikelijke zijkant het veld te verlaten, zocht hij via de achterlijn de kleedkamer op. Huistra legde na afloop uit dat de reactie van Aissati het gevolg was van een misverstand. ,,Hij dacht dat met hem was afgesproken dat hij vanavond 90 minuten zou spelen. Daarom was hij verrast en teleurgesteld dat hij al eerder werd gewisseld. Voor ons was het juist een mooi moment om bij een 2-0 tussenstand nog wat andere jongens speelminuten te geven. Achteraf begreep Aissati dat ook wel. We hebben er direct na afloop even met elkaar over gesproken en daarmee is alles klaar."

Opstelling Jong Ajax:Vermeer, Ogararu, Wielaert (78. Johan Kappelhof), Blind, Will (83. Randel Shakison), Donald, Sarpong, Lindgren, Cvitanich, Aissati (76. Martina), Zeegelaar.
Wissels: Padt, Kappelhof, Van der Meulen, Martina, Lazic, Danilo, Shakison.

Bekijk dinsdag de samenvatting en reacties op Ajax TV.

Cvitanich kopt de bal richting het doel van Jong De Graafschap. Cvitanich kopt de bal richting het doel van Jong De Graafschap.
Donald zet een blok bij een schot van Keurntjes. Donald zet een blok bij een schot van Keurntjes.
Aissati probeert Sebens (21) af te troeven. Aissati probeert Sebens (21) af te troeven.
Daley Blind in actie. Daley Blind in actie.
Sarpong legt aan voor een schot. Sarpong legt aan voor een schot.
Cvitanich torent boven zijn tegenstander uit en kopt de bal. Cvitanich torent boven zijn tegenstander uit en kopt de bal.
De 3-0 leverde uiteindelijk tevreden gezichten op. De 3-0 leverde uiteindelijk tevreden gezichten op.