Menu
Jong Ajax boekt oefenzege

Jong Ajax boekt oefenzege

Jong Ajax heeft donderdagavond een oefenzege op SDC Putten behaald. Op bezoek bij de zaterdag hoofdklasser won het team van Bryan Roy en Albert van der Dussen met 0-3. Darko Bodul, Jeffrey Sarpong en Rodney Sneijder verzorgden de doelpunten.

De beloften van Ajax speelden in Gelderland de minste oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding. Dat was de conclusie van trainer Bryan Roy na afloop van de wedstrijd. Samen met zijn collega-trainer Van der Dussen zag hij dat Jong Ajax vermoeid was. ,,Dit was onze vierde wedstrijd in zes dagen. Dat verklaart deels waarom we vanavond niet zo goed hebben gespeeld.”

Jong Ajax trad in Putten aan zonder Mounir El Hamdaoui. De nieuwe aanwinst trainde de afgelopen dagen mee met Jong Ajax omdat hij nog niet speelgerechtigd was voor de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. ,,Morgen traint hij weer met het eerste mee”, verklaarde Roy het ontbreken van Ajax’ nieuwe nummer negen. Zondag opent Ajax 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Jong Ajax start de Eredivisie voor Beloften op 23 augustus met een thuisduel tegen Jong ADO Den Haag.

Opstelling Jong Ajax: Verhoeven, Van Rhijn, Wielaert, Burnet (70. Boilesen), Donald (60. Overtoom), Schouw, Sneijder, Jozefzoon, Bodul, Sarpong (60. Özbiliz).
Scoreverloop: 26. Bodul 0-1, 42. Sarpong 0-2, 86. Sneijder 0-3.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst