Menu
Jong Ajax boekt oefenzege

Jong Ajax boekt oefenzege

Jong Ajax heeft dinsdagavond met 2-5 van VV GOES gewonnen. Op het drukbezochte sportpark Het Schenge scoorde de Engelse jeugdinternational Harry Forrester een hattrick. Mats Rits en Tom Boere (foto) namen de andere goals in Goes voor hun rekening. Mounir El Hamdaoui kreeg rust en kwam daarom niet in actie in Zeeland.

De spelers van Jong Ajax hadden al een flinke dag achter de rug voordat de oefenwedstrijd tegen eersteklasser VV GOES begon. De dag begon, zoals iedere ochtend, met een duurloop. Ook werd er in de ochtenduren anderhalf uur getraind. ,,Het mentale aspect was dus belangrijk vandaag”, wist trainer Gery Vink, die deze hele week met Jong Ajax in Zeeland verblijft. ,,De spelers hebben het fantastisch opgepakt. Met name in de eerste helft speelden we wervelend voetbal.”

De ruim 5.000 toeschouwers kregen voor rust waarvoor ze waren gekomen: doelpunten. Liefst vijf keer kwam Jong Ajax tot scoren tegen Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. En dat hadden er volgens Vink nog wel een stuk meer kunnen zijn. Harry Forrester zette drie van de vijf treffer op zijn naam. Ook de Belg Mats Rits en Zeeuw Tom Boere kwamen tot scoren. Met name voor spits Boere was het een leuke bijkomstigheid dat hij zich in Goes met een doelpunt kon onderscheiden. Vink: ,,Zijn hele familie was aanwezig, dus dan is het voor hem natuurlijk extra leuk als hij uitgerekend op zo’n avond scoort.”

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid bij Jong Ajax toe. Het trainingskamp in Zeeland liet zijn sporen na in de tweede driekwartier. De thuisploeg, onder leiding van ex-prof Gerard de Nooijer, bracht de marge terug tot 2-5. ,,De zware dag liet zich op een gegeven moment wel voelen. Door twee keer slordig balverlies konden we helaas de nul niet houden. Toch was het al met al een mooie avond.”

Donderdag speelt Jong Ajax opnieuw een oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Zeeland. Die avond nemen de beloften het op tegen VV Oostkapelle. De aftrap is om 19:30 uur.

Opstelling Jong Ajax: Kramer; Ligeon, Toivomaki, Van der Heijden, Koppers (46. Van Rhijn), Rits, Forrester, Kip (46. Lukoki), Aissati (46. De Kamps), Boere (46. Castillion), Arica.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst