Menu
Jong Ajax boekt regelmatige overwinning op Jong Willem II

Jong Ajax boekt regelmatige overwinning op Jong Willem II

Jong Ajax heeft dinsdagavond in Tilburg een goede overwinning geboekt op de leeftijdgenoten van Willem II. Het team van John van den Brom won met 3-1. Tom Kalkhuis scoorde een keer voor en een keer na rust, Sahadewsing maakte de derde treffer.

Jong Willem II blijkt dit seizoen ongeveer even sterk als de Amsterdammers, getuige het onderlinge verschil van slechts een punt op de ranglijst, in het voordeel van Ajax. Ook in de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen in november was er op papier geen sprake van een krachtsverschil, dat duel eindigde in 1-1. In Tilburg waren de verschillen evenmin groot. ,,We speelden niet heel goed, maar ook niet heel slecht", oordeelde Van den Brom. Toch deed de uitslag anders vermoeden.

Beide ploegen speelden voornamelijk met spelers uit de eigen groep, omdat de eerste elftallen nog volop spelen in de play-offs. Alleen Ajax kon beroep doen op een speler van de A-selectie: Kenneth Vermeer bewaakte het doel.

Tom Kalkhuis, spelend in de spits, opende na een minuut of twintig de score voor de gasten. Sahadewsing gaf vanaf de rechtervleugel de voorzet, die de spits goed binnenschoot. Kalkhuis scoorde opnieuw halverwege de tweede helft, nadat de defensie van Willem II blunderde. Die buitenkans liet de Ajacied zich niet ontnemen en hij strafte de fout meteen af. Willem II was daarvoor, een minuut na rust, echter al wel langszij gekomen. De Ajax-verdediging stond half te slapen en daar maakte de thuisploeg handig gebruik van.

Sahadewsing bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-1. Ajax counterde en speelde de aanval goed uit. Buiten de doelpunten kreeg Ajax niet veel uitgespeelde kansen. Van den Brom: ,,Willem II evenmin. Wij kenden na rust een mindere periode van ongeveer twintig minuten. In die periode scoorde Willem II. Hoewel wij dus niet heel goed voetbalden, was de overwinning wel verdiend. Je zou het een ' regelmatige overwinning' kunnen noemen."

Jong Ajax heeft door de zege 37 punten uit 25 wedstrijden, net als sc Heerenveen, FC Twente en RKC Waalwijk. De nummer drie, FC Utrecht, heeft slechts twee punten meer. ,,De laatste wedstrijd van het seizoen, komende maandag op de Toekomst tegen hekkensluiter NAC Breda, kan daarom nog heel leuk worden", aldus de trainer.


Opstelling Jong Ajax:
Vermeer; Anita, Koenders, Huisman, N. Moisander; Yildirim, Muller van Moppes (70. Van der Kolk), Vertonghen (50. Keizer), Sahadewsing, Kalkhuis, Boerrigter (55. Martina).