Menu
Jong Ajax boekt ruime oefenzege

Jong Ajax boekt ruime oefenzege

Jong Ajax heeft woensdagavond een ruimte oefenzege geboekt. Op sportcomplex de Toekomst was de aanstaande deelnemer aan de Jupiler League met 5-0 te sterk voor de amateurs van VV Voorschoten ’97. Riechedly Bazoer, Simon Moses Daddy, Sam Hendriks en invaller Marvin Höner (foto) scoorden namens de beloften. De bezoekers maakten ook nog een eigen doelpunt.

Trainer Fons Groenendijk wilde tegen Voorschoten zoveel mogelijk spelers 45 minuten in actie laten komen. Om die reden verschenen er woensdagavond in totaal 19 verschillende spelers binnen de lijnen bij Ajax.

De variëteit aan spelers leverde een goede eerste helft en een rommelige tweede helft op. Na rust bouwde Jong Ajax de score na rust nog uit van 3-0 naar 5-0. Groenendijk: ,,Het was vooral een nuttige wedstrijd omdat ik veel spelers in actie heb kunnen zien. Een aantal jongens zal aanvankelijk niet veel speelminuten in de Jupiler League krijgen. Op deze manier kan ik toch een goed beeld van ze vormen.”

Scoreverloop: Bazoer 1-0, Moses Daddy 2-0, Hendriks 3-0, eigen doelpunt 4-0, Höner 5-0.

Beginopstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh, Nieuwpoort, Sporkslede, Kuipers, Koppers, Lobotka, Bazoer, De Kamps, Moses Daddy, Hendriks, Lazic.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst