Menu
Jong Ajax boekt vierde zege op rij

Jong Ajax boekt vierde zege op rij

Jong Ajax heeft zaterdag voor de vierde keer op rij gewonnen. Het team van trainer Fons Groenendijk was op sportcomplex de Toekomst met 2-1 te sterk voor Achilles ’29. Dejan Meleg en Lucas Andersen poetsten na rust een 0-1 achterstand weg.

Na een dag vol jeugd- en amateurvoetbal werd de zaterdag bij Ajax afgesloten met een duel in de Jupiler League. Daarin zette Jong Ajax de goede reeks van de afgelopen weken voort. Zo verraste Jong Ajax onlangs met zeges op VVV-Venlo, FC Den Bosch en Sparta Rotterdam. Het hoog geklasseerde FC Dordrecht werd een maand geleden op 1-1 gehouden. Vorige week volgde een simpele zege op Almere City. De overwinning op Achilles betekende derhalve de vijfde zege in de afgelopen zes duels. Een prestatie die het team van Fons Groenendijk inmiddels richting de middenmoot van de Jupiler League heeft gebracht.

Eerder dit seizoen ging Jong Ajax nog met 2-1 onderuit in Groesbeek. Destijds stond er een totaal ander elftal in het veld tegen Achilles. Vanwege interlands verscheen er die middag in september een extreem jong Jong Ajax aan de aftrap. Van het team van toen stonden zaterdagavond alleen nog aanvoerder Bas Kuipers, Abdelmalek El Hasnaoui en Dejan Meleg in de basis. Verder werd het elftal van Jong Ajax aangevuld met voor Jong Ajax-begrippen ervaren spelers als Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen en Tobias Sana.

Lucas Andersen en Kenny Tete vieren de zege op Achilles. Lucas Andersen en Kenny Tete vieren de zege op Achilles.

Achilles opende tien minuten na rust de score op de Toekomst. Thijs Hendriks zette de bezoekers op voorsprong. Even later trok Dejan Meleg de stand gelijk. Na zijn twee goals van vorige week tegen Almere City bewees de Servische aanvaller opnieuw zijn waarde voor Jong Ajax. Het was alweer zijn zesde doelpunt na de winterstop. De winnende treffer kwam in de 72ste minuut op naam van Lucas Andersen. Onder toeziend oog van de 300 toeschouwers schoot Andersen Jong Ajax van dichtbij naar de vierde zege op rij.

Dankzij de overwinning op Achilles behoudt Jong Ajax de koppositie in de vierde periode. Met twaalf punten uit vier duels gaat het soeverein aan de leiding. De goede klassering heeft voor Jong Ajax overigens alleen statistische waarde aangezien beloftenteams zich niet voor de play-offs kunnen plaatsen.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart, Ligeon, Van der Hoorn, Tete, Kuipers, Lobotka (62. Keskin), El Hasnaoui (62. Van den Boomen), Andersen, Becker (90. S. Hendriks), Meleg, Sana.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ruben Ligeon speelde zijn vijftiende wedstrijd van het seizoen in de Jupiler League. Ruben Ligeon speelde zijn vijftiende wedstrijd van het seizoen in de Jupiler League.
Sheraldo Becker vormde samen met Dejan Meleg en Tobias Sana de voorhoede. Sheraldo Becker vormde samen met Dejan Meleg en Tobias Sana de voorhoede.
Tobias Sana in actie tijdens de eerste helft van Jong Ajax - Achilles. Tobias Sana in actie tijdens de eerste helft van Jong Ajax - Achilles.
Dejan Meleg maakte alweer zijn zesde goal na de winterstop. Dejan Meleg maakte alweer zijn zesde goal na de winterstop.
Lucas Andersen passeert zijn tegenstander. Lucas Andersen passeert zijn tegenstander.
Sinan Keskin kwam het laatste halfuur in actie. Sinan Keskin kwam het laatste halfuur in actie.
Lucas Andersen viert zijn doelpunt. Lucas Andersen viert zijn doelpunt.
Jong Ajax boekte de vierde zege op rij. Jong Ajax boekte de vierde zege op rij.