Menu
Jong Ajax boekt vierde zege op rij

Jong Ajax boekt vierde zege op rij

Jong Ajax heeft dinsdagavond de vierde overwinning op rij geboekt. Op sportcomplex de Toekomst waren de beloften van Ajax met 3-1 te sterk voor Jong Heracles. Danny Hoesen scoorde twee keer. Invaller Nick de Bondt maakte de derde Ajax-goal van de avond.

Op een waterkoude avond op de Toekomst nam Jong Ajax binnen het half uur de leiding. De openingstreffer werd ingeleid door een fout van Heracles-verdediger Jonathan Swieter die de bal zomaar inleverde bij Danny Hoesen. Voor de Ajax-spits was het vervolgens een koud kunstje op keeper Renze Fij met een raak schot te verschalken: 0-1.

Hoesen was voor rust de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde. Naast zijn treffer kreeg de Limburger nog enkele kansen, maar tot een nieuwe treffer leidde dat niet. Abdel El Hasnaoui was een andere speler die opviel bij Ajax. De middenvelder van de A1 vormde samen met Lucas Andersen en Thulani Serero de middenlinie van Ajax. Achterin deed Nicolai Boilesen opnieuw wedstrijdritme op. De Deen kwam 45 minuten in actie. Hij werd halverwege afgelost door Kenny Tete.

Abdel El Hasnaoui vormde samen met Thulani Serero en Lucas Andersen het middenveld van Jong Ajax. Abdel El Hasnaoui vormde samen met Thulani Serero en Lucas Andersen het middenveld van Jong Ajax.

Onder toeziend oog van onder anderen Frank de Boer en Edwin van der Sar ging Jong Ajax na rust op jacht naar meer. Er was de beloften immers veel aan gelegen om de 4-3-nederlaag eerder dit seizoen in Almelo weg te poetsen. Bovendien zat Jong Ajax in een ‘flow’ van drie overwinningen op rij.

Tot genoegen van trainer Gery Vink kreeg die zegereeks dinsdagavond een vervolg. De 1-0 voorsprong werd een kwartier na rust verdubbeld naar 2-0. Opnieuw was het Hoesen die Ajax bij de hand nam. Na een schitterende pass van Stefano Denswil controleerde Hoesen de bal en liet keeper De Fij vervolgens voor de tweede keer kansloos. Jody Lukoki had kort daarvoor ook al de tweede Ajax-goal op zijn schoen, maar zijn schot werd knap gekeerd door diezelfde De Fij. Twintig minuten voor tijd eisten Lukoki en Hoesen opnieuw de aandacht op toen eerstgenoemde met een prima voorzet Hoesen in staat stelde zijn derde van de avond te maken. De inzet van Hoesen belandde echter net naast het doel. Even later doken Lukoki en Hoesen opnieuw voor het doel van Heracles op, maar in plaats van de bal af te geven waagde de vleugelspits van Ajax - zonder succes - zelf een poging.

Een kwartier voor tijd werd het toch nog even spannend op de Toekomst. Met een droge knal van afstand bracht Jaroslav Navrátil de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Die spanning duurde uiteindelijk ruim tien minuten, want op aangeven van Lukoki schoot Ajax-invaller Nick de Bondt de bal in de 88ste minuut van dichtbij binnen. Daarmee was het laatste woord alsnog aan Ajax en bekroonde De Bondt zijn invalbeurt met een treffer.

Scoreverloop: 26. Hoesen 1-0, 58. Hoesen 2-0, 76. Navrátil 2-1, 88. De Bondt 3-1

Opstelling Jong Ajax: Cillessen, Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen (46. Tete), El Hasnaoui (59. Keskin), Andersen, Serero, Lukoki, Hoesen, De Sa (82. De Bondt).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen speelde een helft met Jong Ajax mee. Nicolai Boilesen speelde een helft met Jong Ajax mee.
Thulani Serero, zondag nog invaller bij Ajax - PEC, speelde de hele wedstrijd met Jong Ajax. Thulani Serero, zondag nog invaller bij Ajax - PEC, speelde de hele wedstrijd met Jong Ajax.
Lesley de Sa probeert zijn tegenstander van zich af te schudden. Lesley de Sa probeert zijn tegenstander van zich af te schudden.
Jong Ajax ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Jong Ajax ging met een 1-0 voorsprong de rust in.
Kenny Tete verving Nicolai Boilesen na rust. Kenny Tete verving Nicolai Boilesen na rust.
De reservespelers van Jong Ajax hadden zich goed ingepakt tegen de kou. De reservespelers van Jong Ajax hadden zich goed ingepakt tegen de kou.
Joël Veltman vormde samen met Stefano Denswil het hart van de verdediging. Joël Veltman vormde samen met Stefano Denswil het hart van de verdediging.
Danny Hoesen was de matchwinner met twee goals. Danny Hoesen was de matchwinner met twee goals.