Menu
Jong Ajax boekt zege op Jong Utrecht

Jong Ajax boekt zege op Jong Utrecht

Jong Ajax heeft maandag de oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 2-0 gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst scoorden Dario Cvitanich en Evander Sno voor de ploeg van trainer Gery Vink.

Cvitanich opende de score vlak voor het verstrijken van het eerste halfuur. De Argentijnse spits beloonde zijn ploeg, maar ook zichzelf met zijn goede aanvallende spel. Cvitanich werkte hard en was een echt handenbindertje voor de Utrechtse defensie. De Ajacied zag de eerste helft onder meer een omhaal net over de Utrechtse lat verdwijnen. Een minuut na de 1-0 kreeg Mitchell Donald een levensgrote kans op de 2-0. De middenvelder schoot echter te slap in. Op slag van rust behoedde Donald zijn ploeg voor een gelijkmaker, toen hij een Utrechtse inzet van de doellijn haalde.

Dario Cvitanich scoorde in de 28e minuut de 1-0. Dario Cvitanich scoorde in de 28e minuut de 1-0.

Jong Ajax bleef ook na rust aanvallen. De Amsterdammers legden de Utrechters vooral hun wil op. Jong FC Utrecht stelde daar weinig tot niets tegenover. Invaller Lorenzo Burnet leverde een kwartier voor tijd knap voorbereidend werk met een rush en de daarop volgende voorzet op Florian Jozefzoon. De rechtsbuiten nam de bal in een keer op zijn schoen, maar mikte helaas op de doelman. In de slotminuut toonde Sno zich – van dichtbij - efficiënter in de afronding: 2-0. Maandag vervolgt Jong Ajax de strijd in de Eredivisie voor Beloftenploegen. Op de Toekomst is Jong PSV vanaf 18:30 uur de tegenstander.

Basisopstelling Jong Ajax: Deckers; Toivomaki, Oleguer, Van Rhijn, Atouba; Sno, Donald, Sneijder; Jozefzoon, Cvitanich en Suk.

Invallers: Burnet, Kappelhof, Bonevacia, Koppers.
Niet ingezet: Bizot, Castillion.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Hyun Jun Suk speelde tegen Jong FC Utrecht als linksbuiten. Hyun Jun Suk speelde tegen Jong FC Utrecht als linksbuiten.
Rechtsbuiten Florian Jozefzoon mikte een grote kans op de keeper. Rechtsbuiten Florian Jozefzoon mikte een grote kans op de keeper.
Jong Ajax had maandag tweemaal reden tot juichen. Jong Ajax had maandag tweemaal reden tot juichen.